Hírlevél – 2017. 07. 20.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2017-julius-20-4666>) elolvashatja böngészõjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
2017. július 20.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
A kamara Facebook oldala A kamara LinkdIn profilja Kamarai YouTube csatorna

Gazdasági hírek, események

Pécsi Gazdasági Fórum a Kontakt-Elektronál
Lepsényi István Gazdaságfejlesztésért és Szabályozásért felelős Államtitkár részvételével Pécsi Gazdasági Fórumot tartott a Kamara Iparfejlesztési Bizottsága a Kontakt-Elektro Kft. telephelyén.
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!

HÍREK

Rövidesen: innovációs kapacitás-felmérés kisvállalkozások számára is – Innovation Health Check
Az Enterprise Ireland 2011-ben fejlesztette ki az Innovation Health Check (IHC) módszert, mely hasonlóan az IMP3rove-hoz, a vállalkozások azon jellemzőit méri fel, hogy milyen mértékben képesek és hajlandóak előidézni és integrálni az innovatív folyamatokat, termékeket, szolgáltatásokat.
Nagy különbség viszont, hogy az IHC a mikro és kisméretű, akár kezdő (start-up) vállalkozások számára is ajánlott.

DDGK – Munkaerőt keresünk
A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) tagja, a Max Blank Hungária Kft. fatüzelésű kandallók gyártásához keres gépészmérnököt, összeszerelőt, hegesztőt, hegesztőrobot kezelőt, gránit és márvány burkoló lapok csiszolásában jártas munkatársat keres.

Cégkapu regisztráció, közeleg a határidő
Amit feltétlenül tudnia kell az érdekelteknek: 2017. augusztus 31-ig kötelező a Cégkapun történő regisztráció a gazdálkodó szervezeteknek, továbbá – az illetékesek hivatalos tájékoztatása szerint – a hivatalos és kötelező használatig, 2018. január 01-ig, történő regisztrációt az augusztusi időpontot követően nem fogják szankcionálni.

Forget Heritage – Az épített örökség védelme közös ügy
A Kreatív Ipari Klaszter egyike annak a 10 partnernek, aki részt vesz a Forget Heritage című projektben, melynek célja, hogy a városokban, kisebb településeken elhagyottan álló, ám értékes épületek kreatív ipari hasznosításához menedzsment és tréning modellt dolgozzon ki. A klaszter felkérte a kamarát, hogy szervezzen meg egy fókuszcsoportot a téma megvitatására.

Adómentes lehet a tanulók részére kötelezően biztosítandó étkezés
A SZJA törvény változása miatt adómentes lett a szakképző iskolai tanulóknak kötelezően biztosított nem pénzbeli juttatások köre, így az étkezés is.

Irodavezetőt keresünk!

Tovább erősítik a nemzetközi jelleget – Szentlőrinci Gazdanapok

Aktuális üzleti ajánlatok
RENDEZVÉNYEK

Partnering Day 2017 – Graz
2017. 09. 21.
Egyetemek, kutatóintézetek és az egészségügyben aktív vállalkozások számára ajánljuk a szeptember 21-én Grazban rendezendő Partnering Day 2017 elnevezésű üzletember-találkozót.

Jelentkezzen a DesignPécsre!
2017. 09. 29.
Idén 2017. szeptember 29. és október 8. között negyedik alkalommal szervezi meg a kamara együttműködő partnereivel (intézmények, vállalkozások) a DesignPécs rendezvénysorozatot, mely a Design Hét Budapest kísérőrendezvénye.
A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Önindító 2017 – Munkaerő-piaci program
Az országban egyedülálló szakmai és munkaügyi program abban segít, hogy kockázat nélkül kezdje meg vállalkozását, melyhez a pályázat képzést és vissza nem térítendő támogatást biztosít.

PowerUp! – energiaipari verseny
Harmadik alkalommal hirdeti meg Európa vezető fenntartható energiagazdálkodást támogató vállalata, az InnoEnergy a kontinens legnagyobb versenyét.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit