Hírlevél – 2017. 09. 28.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében
ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2017-szeptember-28-4687) elolvashatja böngészõjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

2017. szeptember 28.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
A kamara Facebook oldala A kamara LinkdIn profilja Kamarai YouTube csatorna

Gazdasági hírek, események

A Tomelilla Kft-nél ülésezett a KKV-fejlesztési és az Iparfejlesztési Bizottság
A megjelenteket Boda község polgármestere, Kovács Győző, és a házigazda Tomelilla Kft. ügyvezetője, Borsiczky István üdvözölte. A kamarai stratégiai és operatív beszámolókat a precíziós ökogazdálkodásról szóló élvezetes ismertetés követte, a vendéglátó előadásában.
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!

HÍREK

Új üzemcsarnokot avattak a 35 éves KONTAKT-Elektro Kft.-nél
Központi anyag- és áruraktárat, illetve a közeljövőben pályázati támogatással beszerezni kívánt 3D-s lézerközpontot alakítanak ki a pécsi KONTAKT-Elektro Kft. újonnan megépített 3. sz. üzemcsarnokában, amelyet a cég megalapításának 35. évfordulóján avattak fel szeptember 22-én.

Büttner Kft. negyedévszázados sikertörténete
Alapításának negyedévszázados jubileumát ünnepli a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagja (menedzsment szerv: PBKIK), a nagyatádi Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft.

Pécsi versenyző a Bocuse d’Or magyar selejtezőjében!
A Bocuse d’Or magyar selejtezőjébe jelentkezők pályázatának témája, melyet 2017. augusztus 30-áig küldhettek be, a kacsa és kacsamáj, valamint a káposzta és alma volt. A beküldött pályamunkák közül a 10 legígéretesebb, köztük a pécsi Várnai Péteré jutott tovább.

Sikeres munkavédelmi nyílt nap
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Baranya Megyei Kormányhivatallal közösen munkavédelmi nyílt napot szervezett 2017. szeptember 27-én szerdán, a kamara székházában, melyen ismét nagy számban vettek részt az érdeklődők.

Kereskedő mesternek lenni? – Igen, lehet
Javában zajlik a kereskedő mesterjelöltek szakmai képzése. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a régióban egyedüliként már második alkalommal indított kereskedő mestervizsgára felkészítést.

Hírözön a DDGK Benchmarking ülésén
2017. szeptember 19-én tartotta Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) 40. Benchmarking ülését. Az őszindító ülés a klaszter belső ügyeivel kezdődött, számos téma, információ, kérdés merült fel a nyári időszakot követően.

Egy teljes emberöltőnyi idő a tanításban
Harminc éve tanít gépészeket, s immáron 13 éve vezeti Pécs legrégebbi szakközépiskoláját Várnagyi Mihály Sándor.

Idén is nőtt az igénylők száma
Mohácson és térségében a tavalyi évhez hasonlóan idén is növekedett azon mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozások száma, amelyek Agrár Széchenyi Kártyát igényeltek.

Saját tulajdonú gépjármű költségelszámolása 2018-tól

Heti jogász 33-34. hét

A “kis adónemben” gyakori hiba

RENDEZVÉNYEK


“A Választottbíróság megújul” szakmai konferencia
2017. október 10.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság az Országgyűlés által májusban elfogadott új választottbírósági törvény alapján 2018. január 1-től új szervezeti rendben működik tovább. A 2017. október 10-én megrendezésre kerülő szakmai konferencián ennek a megújulásnak a szervezeti és jogi elemeit kívánjuk bemutatni az érdeklődőknek.

Pénz, de honnan? – Új pénz- és tőkeszerzési lehetőségek kkv-knak
2017. október 19.
Ismét Pécsett a Pénz, de honnan? roadshow. Ezúttal is az aktuális pénzhez, tőkéhez, kedvező finanszírozási lehetőségekről adnak bőséges, exkluzív információkat a térség kis- és középvállalati döntéshozóinak.

Adófórum
2017. október 24.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja adófórumot szervez a NAV szakembereinek tájékoztatóival október 24-én.

Tőkeakadémia 6. – Tőkebevonási ismeretek
2017. november 15.
Novemberben szervezi meg a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Tőkeakadémiájának soron következő kiscsoportos, interaktív képzését. A képzés célja a magyar vállalkozások forrás-, illetve tőkebevonási ismereteinek, képességeinek fejlesztése, ezen keresztül pedig a befektetéseket vonzó tulajdonságaik javítása.


Stratégia alkotás és üzleti terv készítés képzés
2017. október 12.
Mi a stratégia szerepe egy vállalkozás életében? Hogyan készítsünk üzleti tervet? Önnek van már? Rajnai Attila, a Rati Kft. ügyvezetője Önt is megismerteti azzal, hogy a mindennapi üzleti életben mi a haszna ezeknek.

Tajvani – Magyar Üzletember találkozó
2017. október 19.
A Tajvani Kereskedelmi Központ szervezésében 2017. október 19-én, csütörtökön 9 cégből álló tajvani delegáció érkezik Magyarországra kereskedelmi kapcsolatok kiépítése céljából. A delegáció tagjai alapvetően az IT, smart city solutions, adatátvitel, megfigyelési eszközök, zöldenergia területeiről érkeznek.

Üzletember találkozó osztrák kereskedelmi ügynökök és magyar cégek között
2017. november 22.
Az Osztrák Kereskedelmi Ügynökök Kamarai Szakszövetsége üzletember találkozó alkalmával kívánja bemutatni a Bécsi Magyar Nagykövetség Külgazdasági Osztályával együtt az osztrák kereskedelmi ügynökök értékesítési gyakorlatát az építőipar, építőanyagok és a lakberendezés területén.
A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Legjobb Női Munkahely Pályázat 2016 – Tizedik Alkalommal
A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség a Nemzetközi Nőnap 2017 tiszteletére pályázatot írt ki a “Legjobb Női Munkahely 2016” díj elnyerésére.

Legyen Ön is kamarai szakképzési szakértő!
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara egyik fontos feladata, hogy közreműködjön a gazdaság igényeinek megfelelő szakember utánpótlás biztosításában. Ehhez keres az adott szakmában (szakmacsoportban) megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkező, hiteles, elismert szakembereket, akik szakképzési szakértőként támogatják a kamara szakmai munkáját.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit· Leiratkozas