Hírlevél – 2017. 10. 06.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében
ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2017-oktober-5-4690) elolvashatja böngészõjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

2017. október 6.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
A kamara Facebook oldala A kamara LinkdIn profilja Kamarai YouTube csatorna

Gazdasági hírek, események

Amit a GDPR-ról tudni kell – Ingyenes konferencia
Óriási meglepetés érheti azokat a vállalatokat, amelyek félvállról veszik a hamarosan hatályba lépő új uniós adatvédelmi változásokat, amelyek jelentős jogi és technikai feltételeket is támasztanak.
Bár a jogalkotó két év átmeneti időt adott a felkészülésre – ami nemsokára lejár -, mégis sokan lehetnek olyanok, akiket meglepetés érhet, ha később a törvény lesújt rájuk, mivel most nem is gondolják, hogy a jogszabály hatálya alá tartoznak, így nem is foglalkoznak ezzel a kérdéssel.
A témában ingyenes konferenciát szervez a kamara 2017. október 27-én.
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!

HÍREK

Alkoss csodát! – DesignPécs 2017
A hétvégi családi kikapcsolódához is ideálisak a DesignPécs programjai. Alkoss csodát! – ez a szlogenje az idei, immár 5. DesignPécs rendezvénynek, amely mintegy 10 napon át (szept. 29. – okt. 8. között) mindenki előtt nyitva áll, hogy tényleg megszülessen benne vagy általa a csoda.
Már a hivatalos megnyitón is olyan hatalmas volt az érdeklődés, hogy egy gombostűt sem lehetett leejteni a Nana Bistro & Barban, ez is azt jelzi, hogy mekkora igény van a városban rejlő design potenciál megmutatására.

Tudás, tapasztalat, generációváltás
Szeptember 28-án megtartotta első rendes ülését a kamara Senior Klubja, melynek célja, hogy a több évtizedes gyakorlat és tudás, mellyel a klubtagok rendelkeznek, a baranyai gazdaság segítségére lehessen.

Új energiák, új projektek a kamaránál
Megjelent a Dél-Dunántúli Gazdaság legújabb száma, melyben bemutatásra kerültnek az elkövetkező időszak fő projektjei, melyek célja a helyi gazdaság fejlesztése új módszertanok és tőke segítségével.

Mentesség az innovációs hozzájárulási kötelezettség alól
A kis- és középvállalkozások, valamint a mikro-vállalkozások több adónem esetében mentesülnek – nagyságrendjükből fakadóan – a bevallási és befizetési kötelezettség alól. Egyik ilyen adónem az innovációs hozzájárulás, mivel a vonatkozó jogszabály szerint nem tartozik e törvény hatálya alá a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló törvény szerint kis- vagy mikro-vállalkozásnak minősülő gazdasági társaság.

Áfa: mi is az állandó telephely?

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség – 2017 októberében

Mikor tilos a munkavállalói felmondás?

RENDEZVÉNYEK


Design4Enterprises
2017. október 17.
Workshopot tart Pécsett a RINA Consulting a Politecnico Di Milanoval közösen az új termékekhez, szolgáltatásokhoz kapcsolódó tervezés-központú fejlesztés, innováció és design kapcsán. Az esemény szervezője kamaránk pártoló tagja, a Kreatív Ipari Klaszter (KIKK) Egyesület.

Pénz, de honnan? – Új pénz- és tőkeszerzési lehetőségek kkv-knak
2017. október 19.
Ismét Pécsett a Pénz, de honnan? roadshow. Ezúttal is az aktuális pénzhez, tőkéhez, kedvező finanszírozási lehetőségekről adnak bőséges, exkluzív információkat a térség kis- és középvállalati döntéshozóinak.


Amit a GDPR-ról tudni kell – Ingyenes konferencia
2017. október 27.
Óriási meglepetés érheti azokat a vállalatokat, amelyek félvállról veszik a hamarosan hatályba lépő új uniós adatvédelmi változásokat, amelyek jelentős jogi és technikai feltételeket is támasztanak. Bár a jogalkotó két év átmeneti időt adott a felkészülésre – ami nemsokára lejár -, mégis sokan lehetnek olyanok, akiket meglepetés érhet, ha később a törvény lesújt rájuk, mivel most nem is gondolják, hogy a jogszabály hatálya alá tartoznak, így nem is foglalkoznak ezzel a kérdéssel. A témában ingyenes konferenciát szervez a kamara 2017. október 27-én.
A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.
További rendezvények
PÁLYÁZATOK
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit· Leiratkozas