Hírlevél – 2017. 10. 12.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében
ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2017-oktober-12-4692) elolvashatja böngészõjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

2017. október 12.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
A kamara Facebook oldala A kamara LinkdIn profilja Kamarai YouTube csatorna

Gazdasági hírek, események

Sokszínű program és szerteágazó együttműködés
A siker kulcsaként ezt a két dolgot kell mindenekelőtt kiemelnünk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, és az Enterprise Europe Network szakértői hálózat Dél-Dunántúli irodájának szervezésében ez év október 4-6 között megvalósított, mind szakmailag, mind üzletileg nagyszabású nemzetközi konferencia és üzletember találkozó kapcsán.
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!

HÍREK

Segítsen, hogy segíthessünk – hogy áll most az Ön vállalkozása?
A magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait felmérő kérdőív kitöltésére kérjük. Idén először a kamara tevékenységét is értékelheti, mondja el véleményét!

3D és ÉN Kreatív verseny diákoknak
Pályaválasztás előtt álló gyermeke számára hasznos időtöltés lehet! A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara együttműködve a Greypixel Geometrics Kft-vel versenyre hívja a baranyai diákokat, melynek segítségével játékos formában fejleszthetik informatikai tudásukat és kreativitásukat.

Szellemivagyon-diagnózis szolgáltatás kkv-k számára
A kamara szakmai partnere, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – az Európai Szabadalmi Hivatala támogatásával – térítésmentes szolgáltatást vezetett be azon vállalkozások részére, melyek a szellemi vagyonuk jogi védelmének biztosításában érdekeltek a nemzeti és nemzetközi versenyképességük megtartása és növelése érdekében.

Ismét “Családbarát Munkahely” a Webstar Csoport
A Webstar Csoport Kft. számára a hivatalos elismerés mellett, amely az egész éves családbarát programot pénzügyileg is támogatja, legalább ennyire fontos kollégáik lelkesedése, pozitív visszajelzése. A családbarátság jegyében az elmúlt években megvalósított szervezetfejlesztési és kommunikációs program után 2017-re a hangsúlyt az egészségmegőrző és sportprogramokra helyezték. Ennek eredményeképpen immár ötödik alkalommal nyerték el a kitűntető címet. A PBKIK tisztelettel gratulál önkéntes kamarai tagjának!

Kalamár József kapta a Baranya Fejlődéséért Díjat
Önkéntes kamarai tagunk, Kalamár József vállalkozó, a Kalafarm étterem, panzió és lovarda tulajdonosa a megyenapon vehette át a Baranya Fejlődéséért Díjat, Baranya megye gazdaságának, idegenforgalmának fejlesztése érdekében kifejtett tevékenységéért. Gratulálunk az elismeréshez!

Nyert az Alkalmazott Földtudományi Klaszter pályázata
Az Alkalmazott Földtudományi Klaszter, melynek elnöke, az önkéntes kamarai tag Geochem Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Fedor Ferenc, Cluster Go International pályázati támogatást nyert, EEN partnerkereső szolgáltatás támogatással! Az örömteli hírt az Open4Business nemzetközi üzletember találkozó alatt jelentették be.

Gazdasági hírek Horvátországból
Tovább bővült a horvát külkereskedelem. A horvát Állami Statisztikai Hivatal (DZS) adatai szerint a külfölddel lebonyolított áruforgalom értéke tovább bővült. A 2017. január-júniusi időszakban megvalósított export értéke elérte a 6,69 milliárd eurót, ami 16,1 százalékkal több, mint az előző évi azonos időszakban. Ugyanabban az időszakban az importált áruk értéke 10,805 milliárd euró volt, azaz 12,7 százalékkal haladta meg a 2016. év I. félévének importját. A címre kattintva további híreket olvashat Horvátországból!

Leltárfelelősség: mit jelent az ismeretlen okú hiány?

Így térhet át katára év közben

Heti jogász 39-40. hét

RENDEZVÉNYEK


Pénz, de honnan? – Új pénz- és tőkeszerzési lehetőségek kkv-knak
2017. október 19.
Ismét Pécsett a Pénz, de honnan? roadshow. Ezúttal is az aktuális pénzhez, tőkéhez, kedvező finanszírozási lehetőségekről adnak bőséges, exkluzív információkat a térség kis- és középvállalati döntéshozóinak.


Amit a GDPR-ról tudni kell – Ingyenes konferencia
2017. október 27.
Óriási meglepetés érheti azokat a vállalatokat, amelyek félvállról veszik a hamarosan hatályba lépő új uniós adatvédelmi változásokat, amelyek jelentős jogi és technikai feltételeket is támasztanak. Bár a jogalkotó két év átmeneti időt adott a felkészülésre – ami nemsokára lejár -, mégis sokan lehetnek olyanok, akiket meglepetés érhet, ha később a törvény lesújt rájuk, mivel most nem is gondolják, hogy a jogszabály hatálya alá tartoznak, így nem is foglalkoznak ezzel a kérdéssel. A témában ingyenes konferenciát szervez a kamara 2017. október 27-én.
A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

DesignRandi 2017, Budapest
A design egyre inkább a mindennapjaink részévé válik életünk minden területén, erre ad lehetőséget a 2017. október 25-ig megpályázható DesignRandi 2017.

Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása (GINOP-1.2.8-17)
6 nap a beadási határidő lejártáig! – A felhívás olyan kkv-kat támogat, amelyek a GINOP-1.1.3-16 projekt keretében kerülnek azonosításra, amelyek számára elérhető cél és szükséges irány a termelési folyamatok automatizálása, a különböző CPPS (Cyber-Physical Production System, kiberfizikai gyártási rendszerek) megoldások alkalmazása. Az azonosított és minősített ipari kkv-k számára technológiai rendszereinek, termelési és irányítási, vezérlési rendszereinek stb. megújításához nyújt finanszírozási forrást.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit· Leiratkozas