Hírlevél – 2017. 10. 26.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében
ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2017-oktober-26-4695) elolvashatja böngészõjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

2017. október 26.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
A kamara Facebook oldala A kamara LinkdIn profilja Kamarai YouTube csatorna

Gazdasági hírek, események

Vevőszerző reklámszövegek és a sikeres honlap titka
Hogyan szólítsuk meg a potenciális vevőinket? Mely szavakat, hogyan használjuk? Hogyan jelenjünk meg az interneten? Szilágyi Tímea reklámszövegíró, marketing tanácsadó bevezeti a résztvevőket a jól megválasztott szavak és mondatok varázslatos világába.
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!

HÍREK

Rangos elismerés
Dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Magyar Gazdaságért Díjat vehette át Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől. Gratulálunk!

Pályaválasztás interaktívan
A Mi a pálya? – Műszaki Pályaválasztó Fesztivál másodszor nyitotta meg kapuit a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban 2017. október 18-án. A nagy sikerű rendezvényen a régió közel húsz műszaki cége, a Pécsi Szakképzési Centrum tagintézményei valamint a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Kara mutatkozott be látványos eszközökkel több, mint ezer érdeklődő számára. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara társszervezőként vett részt a rendezvényen.

Startup ökoszisztéma felmérés
Átfogó startup ökoszisztéma felmérés készült V4 szinten. A magyar startup helyzetről – 113 cég megkérdezése alapján – Hild Imre, a MISZ Startup tagozatának vezetője Tar Lászlóval és Réz Évával közösen készítette el az anyagot.

Sikerek a WorldSkills Abu Dhabi 2017 versenyen!
A 44. WorldSkills magyar eredményei: Varga Ákos bronzérmet szerzett informatikai rendszerüzemeltető szakmában, valamint további 9 versenyszámban kiválósági érmet szereztek átlag feletti teljesítményükkel versenyzőink. A nemzet legjobbja címet Cseke Szabolcs festő versenyző érdemelte ki, a legtöbb megszerzett ponttal (733).

Veszteséges a cég: lehetséges és kötelező tennivalók

Miért hasznos a tanulmányi szerződés?

“Akkreditált Klaszter” Cím átadó ünnepség

Rendezvények


Szakmai nap Mohácson
2017. november 7.
A mohácsi járási kormányhivatal foglalkoztatási osztályával közösen szakmai nap kerül megrendezésre Mohácson. A rendezvény témái a foglalkoztatáshoz kapcsolódó aktuális támogatási lehetőségek, Ipar 4.0, virtualizáció és digitalizáció a KKV-k életében, interaktív szakmabemutató kiállítás.

Zuhanásbiztonsági szakmai nyílt nap
2017. november 15.
A Gazek Safety Expert***** zuhanásbiztonsági cég szakmai nyílt napot tart Pécsett, mely keretén belül a vidéki városok közül elsőként Pécsett ismerhetik meg a cég által megalkotott eszközt, a Mobil Oktató autót, valamint annak gyakorlati alkalmazását.


Ipartörténeti konferencia
2017. november 8.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt feladatának érzi az ipartörténet kutatását, a gazdaság múltjához tartozó írásos és tárgyi emlékek felkutatását és megőrzését. A korábbi évekhez hasonlóan idén ismét megszervezi a város gazdasági életének múljtát feldolgozó konferenciát. A rendezvényre november 8-án kerül sor a Pécsi Kereskedelmi Központban.

Vajdasági Beszállítói Nap
2017. november 15.
A Vajdasági Fejlesztési Ügynökség Beszállítói Nap 2017 néven egésznapos rendezvényt szervez november 15-én olyan hazai és külföldi cégek számára, amelyek a mezőgazdaság, autóipar, ICT, gumi és műanyag, textil vagy a fémfeldolgozás területén tevékenykednek.
A kamara saját szervezésû és ajánlott rendezvényein hasznos információkat, üzleti partnereket találhat.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Dolgok Internete – KKV-k, kutatás, innováció
A Horizon 2020 részeként megvalósuló Internet of Things (IoT) program keretében több pályázat is meghirdetésre került, a közeljövőben pedig újabb versenyfelhívások nyílnak meg, melyekhez az infokommunikációs szektorban működő KKV-k és start-up vállalkozások jelentkezését várják.

Új eszközbeszerzési pályázat várható
A „KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” elnevezésű pályázat keretében 5-15 millió Ft támogatás igényelhető eszközbeszerzésre, szoftverbeszerzésre. Ezúttal nem csak termelő és gyártó cégek nyújthatnak be pályázatot, hanem azok a vállalkozások is, akik az elmúlt években nem pályázhattak eszközbeszerzésre.
Korábban megjelent pályázatok

KamarAAkadémia
Képezze magát, munkatársait! Legyen vállakozása még versenyképesebb!


Vevőszerző reklámszövegek és a sikeres honlap titka
2017. november 14.
Hogyan szólítsuk meg a potenciális vevőinket? Mely szavakat, hogyan használjuk? Hogy jelenjünk meg az interneten? Szilágyi Tímea reklámszövegíró, marketing tanácsadó bevezeti a résztvevőket a jól megválasztott szavak és mondatok varázslatos világába.

Stratégia alkotás és üzleti terv készítés képzés
2017. november 21.
Mi a stratégia szerepe egy vállalkozás életében? Hogyan készítsünk üzleti tervet? Önnek van már? Rajnai Attila, a Rati Kft. ügyvezetője Önt is megismerteti azzal, hogy a mindennapi üzleti életben mi a haszna ezeknek.


Adatvédelmi Tisztviselő Képzés (DPO)
2017. november 16.
Adatvédelmi tisztviselő képzés során a szakértő tréner részletesen ismerteti az új európai adatvédelmi rendelet (GDPR) vonatkozó rendelkezéseit, esettanulmányokon keresztül bemutatja a gyakorlatot, illetve tanácsokat ad a résztvevők egyedi problémáinak megoldására, és folyamatos konzultációs lehetőséget biztosít.
Ismerje meg teljes képzési kínálatunkat!
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit· Leiratkozas