Hírlevél – 2017. 11. 02.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében
ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2017-novenber-2-4696) elolvashatja böngészõjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

2017. november 2.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
A kamara Facebook oldala A kamara LinkdIn profilja Kamarai YouTube csatorna

Gazdasági hírek, események

Szakmai együttműködés HR kérdésekben
A Baranya megyei vállalkozások fejlődésének, növekedésének egyik legfőbb akadálya a megfelelő munkaerő hiánya. A kamara igyekszik a problémát komplexen kezelni a pályaorientációtól a szakképzésig, az alkalmas emberek megtalálásáig.
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!

HÍREK

Őszi közgyűlés a Magyar – Horvát Tagozatnál
Október 24-én került sor a Magyar – Horvát Tagozat őszi közgyűlésére, melynek egyik legfőbb napirendi pontja az elnökség megválasztása. A Tagozat elnöke továbbra is Liszácz Mihály lesz, akinek munkáját Varga József és Szabó Gábor alelnökök segítik.

Eredményes volt az elnökség találkozója
Csütörtökön tartotta a kamara Siklós városi elnöksége soron következő ülését, melyen több fontos döntés is született.

PénzSztár verseny és az I-Dare projekt népszerűsítése
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az egyik fő támogatója a fiatalok játékos, pénzügyi és gazdasági ismeretekről szóló versenyének. Az online előselejtező összesítése után 19 megyében, Budapesten és három határon túli területen a legjobb 115 csapat mérte össze tudását.

A nyúlon túl? – Hol tartanak a szakács mesterjelöltek?
Ha a nyúlon nem is, de az 5 fogásos mestermenün mindenképp túl vannak. Az első vizsganapon a szárnyasok mellett a halak domináltak, mesterien tálalva.

Kereseti korlát a nyugdíj melletti munkavégzésnél

Kisokos az ekhóról

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség – 2017 novemberében

Rendezvények


Pályaválasztási kiállítás a Tudásközpontban
2017. november 14-17.
A Baranya Megyei Kormányhivatal 2017-ben is megszervezi pályaválasztási rendezvénysorozatát, mely idén szélesebb körű programkínálattal várja az érdeklődőket. A rendezvény pécsi állomásain a kamara is bemutatja pályaorientációs és humánerőforrás-fejlesztési tevékenységét.


Szakmai nap Mohácson
2017. november 7.
November 7.-n a mohácsi járási kormányhivatal foglalkoztatási osztályával közösen szakmai nap kerül megrendezésre Mohácson. A rendezvény témái: a foglalkoztatáshoz kapcsolódó aktuális támogatási lehetőségek, Ipar 4.0, virtualizáció és digitalizáció a KKV-k életében, interaktív szakmabemutató kiállítás.
A kamara saját szervezésû és ajánlott rendezvényein hasznos információkat, üzleti partnereket találhat.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Női Innovátor Díj 2017
Az Európai Bizottság ötödik alkalommal hirdette meg a Női Innovátorok Díját, mellyel a kiváló és sikeresen piacosítható innovációk női alkotóit jutalmazza, ha ismer olyan baranyai céget, vállalkozót akire ráillik a leírás, esetleg Ön is közéjük tartozik ne habozzon jelentkezni!

Seed Money Facility pályázati lehetőség
A Seed Money Facility egyike azon közvetlen pénzügyi támogatási rendszereknek, amelyeket a Duna Transznacionális Program (DTP) támogat a stratégia célok eléréséhez, és amelyet közvetlenül a DTP Irányító Hatósága / Közös Titkársága vezet.
Korábban megjelent pályázatok

KamarAAkadémia
Képezze magát, munkatársait! Legyen vállakozása még versenyképesebb!


Vevőszerző reklámszövegek és a sikeres honlap titka
2017. november 14.
Hogyan szólítsuk meg a potenciális vevőinket? Mely szavakat, hogyan használjuk? Hogy jelenjünk meg az interneten? Szilágyi Tímea reklámszövegíró, marketing tanácsadó bevezeti a résztvevőket a jól megválasztott szavak és mondatok varázslatos világába.

Stratégia alkotás és üzleti terv készítés képzés
2017. november 21.
Mi a stratégia szerepe egy vállalkozás életében? Hogyan készítsünk üzleti tervet? Önnek van már? Rajnai Attila, a Rati Kft. ügyvezetője Önt is megismerteti azzal, hogy a mindennapi üzleti életben mi a haszna ezeknek.


Adatvédelmi Tisztviselő Képzés (DPO)
2017. november 16.
Adatvédelmi tisztviselő képzés során a szakértő tréner részletesen ismerteti az új európai adatvédelmi rendelet (GDPR) vonatkozó rendelkezéseit, esettanulmányokon keresztül bemutatja a gyakorlatot, illetve tanácsokat ad a résztvevők egyedi problémáinak megoldására, és folyamatos konzultációs lehetőséget biztosít.
Ismerje meg teljes képzési kínálatunkat!
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit· Leiratkozas