Hírlevél – 2018. 02. 23.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében
ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2018-februar-22-4774) elolvashatja böngészőjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. február 23.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


A helyi adórendeletről szakmailag
A megjelent sajtóhírek után a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kérte az Adóiroda (Pécs) közreműködését egy világos és rövid összefoglaló elkészítésére helyi adó és ingatlan adó ügyében. Közreadjuk az Adóiroda válaszait.

HÍREK


Építőipari Fórum a Kamarában
2018. február 21-én délelőtt Építőipari Fórumra került sor a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Székházában, tizennégy a megyében meghatározó építőipari vállalkozás képviselőinek részvételével.

Jobb önismeret, jobb vezetés
Két elismert szakember, tréner bevonásával és 16 fő részvételével csütörtökön az idei év első KamarAAkadémia képzésére került sor.

1,2 milliárd euró felett a hazai online kiskereskedelem
A hagyományos kiskereskedelemhez képest továbbra is háromszoros sebességgel bővül a hazai online értékesítés, a szektor 2017-ben átlépte a 360 milliárd forintos forgalmat. A bővülés mértéke jelzi, az ágazat továbbra is dinamikusan fejlődik.


Elektronikus közbeszerzési rendszer – ki érintett?
Cikkünkben megvizsgáljuk, hogy az idén induló elektronikus közbeszerzés rendszer kiket érinthet és ehhez kapcsolódó regisztrációt mikor, hol és hogyan kell elvégezni.

Most elmondhatja véleményét!
Baranya megye gazdaságának jövőbeni helyzete nagymértékben függ a megfelelő szakember-utánpótlás biztosításától, ezért kulcsfontosságú a gazdaság igényeihez igazodó, annak megfelelni képes szakképzés kialakítása.

Üzleti és technológiai együttműködési igények – Enterprise Europe Network (2018. február 20.)

Tanulmányi félévváltás a tanulóképzésben

A katásoknak az SZJA-t is februárban kell bevallaniuk!

Segédanyag a Horizont 2020 KKV Eszköz pályázói számára – Access4SMEs

Ha kell egy segítő kéz – a háztartási munka szabályai

RENDEZVÉNYEK


Felvillanyozó álláslehetőségek
2018. február 28.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Baranya Megyei Kormányhivatallal és erősáramú önkéntes kamarai tagvállalkozásokkal együttműködve, 7 helyszínen szervez lakossági fórumokat, annak érdekében, hogy a résztvevő vállalkozások és hivatalok munkatársai a vállalkozások által kínált álláslehetőségekről és a támogatott szakképzési lehetőségekről tájékoztatást nyújtsanak.

Jobdeveloper szakértői workshop
2018. március 8-9.
Végéhez ért az az Erasmus+ projekt, melynek célja a fiatalok a munka világába történő becsatornázása a képességeik feltárásával, és ezzel új munkalehetőségek felderítésével – akár önálló lábakon, akár munkahelyen. A fiatalokat un. „Job Developer-ek“ – pályafejlesztők – segítik a fiatalokat a helyi munka-erőpiaci szükségletek feltárásában, valamint saját képességeik, tehetségük és érdeklődési körük felfedésében. A projekt redeményeinek összegzésére a szakértői workshopon kerül sor.


Üzletember találkozó: fa, -kitermelés, -technológia, -termékek
2018. március 22.
A Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében nemzetközi üzletember találkozó kerül megrendezésre Ungváron.

AgroB2B 2018 – nemzetközi üzletember találkozó a Novi Sad Fair keretében
2018. május 16.
A szerbiai Enterprise Europe Network a Szerb Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Novi Sad-i Üzleti Inkubátorral együttműködésben a “Novi Sad Fair” nemzetközi agrárgazdasági kiállítás és vásár keretében nemzetközi üzletember találkozót szervez.
A kamara saját szervezésû és ajánlott rendezvényein hasznos információkat, üzleti partnereket találhat.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK


Hatékonyság, kreativitás, befektetés! Képezze munkatársait!
A KKV-knál és nagyvállalatoknál megvalósuló munkahelyi képzések szakmai támogatására 2018. március 1. napjától a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélszolgálatot működtet a Pécsi Kereskedelmi Központban.


Pályázzon épületenergetikai fejlesztések támogatására (GINOP-4.1.2-18)
Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatására pályázati felhívás jelent meg a GINOP keretében. A mikro-, kis- és középvállalkozások 52,5 milliárd forintos keretösszegre nyújthatják be igényeiket.
Korábban megjelent pályázatok

KamarAAkadémia
Képezze magát, munkatársait! Legyen vállakozása még versenyképesebb!


GDPR Gyakorlati megvalósítás workshop
2018. március 1.
Közeledik a határidő! Amennyiben az elmélettel már tisztában vagyunk, de nem tudjuk merre induljunk el a felkészülésben, akkor ez a workshop egy sorvezetőt biztosít a megfeleléshez vezető úton.

Jelentkezés határideje: 2018. február 26.


Szimulációs projektmenedzsment tréning
2018. március 20.
Hallott már róla? Tanult már róla? Alkalmazni is próbálta már, de mégsem az igazi? Ódorné Kovács Ildikó az Odoor Consulting szakértője egyszerűen, hatékonyan a gyakorlatban mutatja be a projektek előkészítésének, tervezésének, követésének és értékelésének módszertanát.

Jelentkezés határideje: 2018. március 13.


A vállalati kultúra szerepe az eredményességben
2018. március 6.
A vállalati kultúra óriási hatással van egy vállalkozás eredményes működésére. A kultúra határozza meg, hogy milyen külső és belső értékek mentén működik egy cég, hogyan viselkednek a munkavállalók a partnerekkel, és egymással, hogyan reagálnak a problémákra, mennyire lojálisak. Ezen jellemzők közvetlenül hatnak a munkavállalók elégedettségére, és a vállalkozások sikerességére. Ha Ön örömmel vezetne olyan céget, ahol mindeki szívesen dolgozik, ha szeretne egy stabil és motivált csapatot, és ezért kész változni és tenni is, Rajnai Edina interaktív hr szakértő (Beugró) megmutatja, hogyan érdemes nekiállni.

Jelentkezés határideje: 2018. február 27.

Ismerje meg teljes képzési kínálatunkat!
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas