Hírlevél – 2018. 03. 01.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében
ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2018-marcius-1-4776) elolvashatja böngészőjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. március 1.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


A megye gazdaságának legjobbjai
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elismerésekkel díjazta a 2017-ben Baranya megyében kimagasló gazdasági tevékenységet végző vállalkozókat, kézműveseket, a szakképzés és idegenforgalom terén dolgozókat. A február 23-án harmadik alkalommal megrendezett Baranya Megyei Üzleti Estélyen több mint 200-an ünnepelték a gazdasági élet kiválóságait. A pécsi rendezvény – a korábbi évek kamarai báljaihoz hasonlóan – egyben jótékonysági est is volt, az elárverezett gyermekrajzok árából befolyt összeget a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinikája kapta meg.

HÍREK


Hol vannak a munkaerő-tartalékok?
A problémára egyfajta válasz lehet a nyugdíj melletti munkavégzési lehetőség, a közérdekű nyugdíjas szövetkezet keretében történő munkavállalás.

Sikeres állás-, és képzésbörze Siklóson
“Felvillanyozó” álláslehetőség címmel, hosszú távú álláslehetőséget kínáltak munkát keresőknek villamosi ipari cégek a február 28-án Siklóson megtartott fórumon. A következő rendezvény Komlón kerül megrendezésre.

Megalakult a Sásdi Üzleti Közösség
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az elmúlt esztendőben is nagy hangsúlyt fektetett a helyi üzleti közösségek szakmai támogatására.

A jövő ifjú cukrásztehetségei
A Pataki János emlékverseny dísztorta kategóriájában a SIRHA Budapest 2018. kiállításon előkelő helyen végeztek a PSZC Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskola tanulói.

Zajlanak a kamarai szakmaismereti versenyek
Közel száz csapat jelentkezett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében zajló gépipari, villamos ipari és járműtechnikai szakmaismereti versenyekre. A második fordulós látogatások folyamatosan zajlanak, eddig 18 csapat tett üzemlátogatást, és ez a szám még csak a kezdet.


Ismét felbukkantak megtévesztő adatbekérő levelek
A 2017. februári esethez hasonlóan az European Business Number EBN, DAD GmbH hamburgi cég a napokban angol nyelvű levelével keresett meg néhány baranyai gazdálkodó szervezetet – köztük kamaránkat is. A levél végső emlékeztető, mely a közösségi adószám, valamint a cég adatainak egyeztetésére szólít fel. Az adatok kitöltésével és a levél visszaküldésével azonban a gazdálkodó szervezet egy három évre szóló szerződést köt a hamburgi céggel!

I-DARE, hogyan kell innovatív üzleti tervet készíteni?
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az I-DARE projekt vezető partnere, melynek keretében 20 magyar és horvát tréner, előadó és vállalkozó segíti a jelentkezőket innovatív üzleti terv készítésében. A képzéseket követően a horvát és magyar fiatalok bátrabban és felkészültebben jelennek meg a munkaerőpiacon.

Szabad gépipari kapacitások
A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) tagvállalata a bólyi Max Blank Hungária Kft. felajánlja az alábbi tevékenységekben a szabad kapacitásait.

Februári taggyűlés a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszterben
A klasztertagság iránti növekvő érdeklődésre tekintettel a DDGK (menedzsment szerv: PBKIK) rendkívüli taggyűlést tartott 2018. február 20-án, melyen a klaszter-elnökség által javasolt új tagok felvételéről döntött.

Egyéni vállalkozóknak is jár a beruházási normatíva

Mikor tilos a munkáltatói felmondás? (1. rész)

Tájékoztatás a eseti meghatalmazottak elektronikus ügyintézéséről

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség – 2018 márciusában

RENDEZVÉNYEK


Nyitott egyetem: Mennyibe kerül egy éjszaka a kórházban?
2018. március 6.
A Pécsi Tudományegyetem 25 éves Universitas Televíziója szeretettel meghívja Önt a soron következő Nyitott Egyetem előadásra, melyet Dr. Boncz Imre tart, “Mennyibe kerül egy éjszaka a kórházban?” címmel. Az előadás ingyenes.

Üzleti fórum – felnőtt-, szak- és gyakorlati képzés, megoldások a munkaerőhiányra?!
2018. március 7.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata üzleti fórumot szervez “Német exportorientált magyar vállalkozások gyakorlati tapasztalatai a munkaerőhiány kezelésében” címmel.

Mostari Nemzetközi Vásár
2018. április 10.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata üzleti fórumot szervez “Német exportorientált magyar vállalkozások gyakorlati tapasztalatai a munkaerőhiány kezelésében” címmel.


A zene is üzlet: jazzahead! – Brémai nemzetközi jazzvásár és fesztivál
2018. április 19-22.
A jazzahead! rendezvénysorozat nem meglepő módon a jazz körül szerveződik, ötvözve a fesztivált, bemutató produkciókat és éjszakai életet konferenciákkal, nemzetközi kiállítással és vásárral valamint üzletember találkozóval. A rendezvényeken a zenész, mint professzionális szakma kerül a középpontba párhuzamosan támogatva a zenei piac fejlődését projektbemutatás, koncertek és a kapcsolatrendszer építése által.

High-tech, zöld és örökségmegőrző megoldások az építőiparban – Future of Building 2018
2018. május 8-9.
Az Enterprise Europe Network és az Osztrák Gazdasági Kamara bécsi irodájának közös szervezésében ismét megrendezésre kerül a Future of Building konferencia, kiállítás és üzletember találkozó.
A kamara saját szervezésû és ajánlott rendezvényein hasznos információkat, üzleti partnereket találhat.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK


Versenyképes vállalatok tevékenységének emelt szintű digitalizálása pályázat
Elkezdődött a negyedik ipari forradalom, amikor is a fizikai gépek és tárgyak egy információs hálózatba kapcsolódnak, a reálgazdaság egyetlen hatalmas, intelligens információs rendszerbe integrálódik. Az újkeletű forradalom kihívásaira ad válaszokat elsősorban az ipari folyamatok teljes digitalizációjával az Ipar 4.0 elnevezésű koncepció.


Modernizáció és iparfejlesztés – beruházási támogatás nagyvállalatok számára
15 milliárd forintos keretösszeggel hirdetett meg újraiparosítást és iparfejlesztést célző beruházási támogatást nagyvállalatok számára a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Korábban megjelent pályázatok

KamarAAkadémia
Képezze magát, munkatársait! Legyen vállakozása még versenyképesebb!


GDPR Gyakorlati megvalósítás workshop
2018. március 29.
Közeledik a határidő! Amennyiben az elmélettel már tisztában vagyunk, de nem tudjuk merre induljunk el a felkészülésben, akkor ez a workshop egy sorvezetőt biztosít a megfeleléshez vezető úton.

Jelentkezés határideje: 2018. március 22.


Szimulációs projektmenedzsment tréning
2018. március 20.
Hallott már róla? Tanult már róla? Alkalmazni is próbálta már, de mégsem az igazi? Ódorné Kovács Ildikó az Odoor Consulting szakértője egyszerűen, hatékonyan a gyakorlatban mutatja be a projektek előkészítésének, tervezésének, követésének és értékelésének módszertanát.

Jelentkezés határideje: 2018. március 13.

Ismerje meg teljes képzési kínálatunkat!
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas