Hírlevél – 2018. 03. 22.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében
ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2018-marcius-22-4782) elolvashatja böngészőjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. március 22.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Megalakult a Dél-Dunántúli Építőipari Klaszter
A Szervezeti Működési Szabályzat, valamint az Alapító Okirat elfogadását követően, a tizenöt alapító tag aláírásával hivatalosan is megalakult a Dél-Dunántúli Építőipari Klaszter.

HÍREK


Vámtarifa – kérelem, kontingens, kifogás
Közeledik az autonóm vámfelfüggesztések és vámkontingensek hosszabbítására, módosítására vonatkozó kérelmek beadási határideje. Ellenőrizze, az Ön cégét miben érinthetik a változások!


Újabb diákjaink a döntő kapujában
A tanév SZKTV/OSZTV versenyein résztvevő baranyai versenyzők közül végül összesen 15 tanuló jutott be az országos döntőbe. Gratulálunk a tanulóknak és felkészítőiknek a nagyszerű eredményhez és sikeres felkészülést kívánunk a végső megmérettetéshez!

Cégautóadó a figyelmeztető jelzéses járművek után

Munkába járás vagy kiküldetés?

A ruhapénz

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség – 2018 áprilisában

Heti jogász 2018. 7 – 9. hét

Adatmódosítás és hozzájárulás március végéig

RENDEZVÉNYEK


Képzés árajánlatadóknak az E-Közbeszerzési rendszer használatáról
2018. április 10.
Április 15-től kötelezően alkalmazandó a központi felületen működő elektronikus közbeszerzési rendszer. Ennek a rendszernek az Ajánlatadóknak számára releváns használatát bemutató képzését ajánljuk Önnek Pécsett a kamara Oktatási Központjában.

Jelentekezési határidő: 2018. március 29.


Film és reklám – brandépítés közel s távol
2018. április 16.
Az Enterprise Europe Network és az Udine Kereskedelmi Kamara közös szervezésében nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor az Udine Közel-Keleti Filmfesztivál keretében filmipari vállalkozások számára.
A kamara saját szervezésû és ajánlott rendezvényein hasznos információkat, üzleti partnereket találhat.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK


K+F együttműködések ösztönzése, magyar szerepvállalás nemzetközi szinten (2018-2.1.3-EUREKA)
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázati lehetőséget biztosít az EUREKA programban való magyar részvétel támogatásához.

Innovációs versenyeket hirdet az E.ON és a Design Terminál
Újszerű, kreatív ötletversenyeket, úgynevezett hackathonokat szervez tavasszal az E.ON annak érdekében, hogy több területen is megtalálja a legjobb jövőbe mutató energetikai megoldásokat. Az E.ON Vigyázz a madárra! innovációs versenyen a vállalat új megoldásokat keres a villamos hálózatokhoz kapcsolódó madárvédelmi problémákra, míg az E.ON Challenge.ON – A jövő energiája versenyen az energetikai piacot megreformáló legjobb ötleteket várja a zsűri. Mindkét esemény megvalósító partnere a Design Terminál.

PowerUP! 2018: ismét várják a magyar startupokat Közép-Európa legnagyobb energetikai versenyén
Idén március elsején negyedszerre indult útjára, az InnoEnergy szervezésében Közép-Európa legnagyobb energetikai versenye, a PowerUp!, amelyre a cleantech-ágazatában tevékenykedő startup vállalkozások jelentkezését várják. Jelentkezés: 2018. április 15-ig.


Keressük Baranya megye legjobb munkahelyét – Pályázzon Ön is!
A pályázat kiírójának célja összegyűjteni és díjazni azokat a humánerőforrás-fejlesztés és motiváció területén megvalósított, kipróbált jó gyakorlatokat, amelyek követendő példaként állíthatók a PBKIK kamarai üzleti közössége tagjai elé. Ezáltal a megszerzett tudásnak, a jó gyakorlatoknak a disszeminációja, közkinccsé tétele a megye, a régió versenyképességének javítása, gazdasági felemelkedése céljából.

Kijutási lehetőség az amerikai piacra
Öt új kiírásra lehet pályázni a European Network of Research and Innovation Centres and Hubs (ENRICH in the USA hálózat) oldalán. Európai kutatók és innovációs szakemberek, kutatóintézetek, startupok, kis- és középvállalkozások kaphatnak támogatást az amerikai piacra történő kijutásban.

Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj felhívás
Kamaránk szakmai partnere a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának, a Magyar Formatervezési Tanács kezelésében álló, 2018. évi aktuális pályázati felhívásokat ajánljuk a vállalkozások figyelmébe.
Korábban megjelent pályázatok

KamarAAkadémia
Képezze magát, munkatársait! Legyen vállakozása még versenyképesebb!


GDPR Gyakorlati megvalósítás workshop
2018. március 29.
Közeledik a határidő! Amennyiben az elmélettel már tisztában vagyunk, de nem tudjuk merre induljunk el a felkészülésben, akkor ez a workshop egy sorvezetőt biztosít a megfeleléshez vezető úton.

Jelentkezés határideje: 2018. március 26.


Termékfejlesztés képzés
2018. április 24.
Hogy lesz egy jó ötletből sikeres termék? Mely lépések kellenek ahhoz, hogy az ötlettől, a fejlesztéseken át eljuthassunk a piacralépésig? Rajnai Attila, a Rati Kft. ügyvezető igazgatója és Mátrabérci Zsolt az Attract Kft. ügyvezető igazgatója megismertetik a részletekkel a résztvevőkkel.

Jelentkezés határideje: 2018. április 17.

Ismerje meg teljes képzési kínálatunkat!
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas