Hírlevél – 2018. 04. 20.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében
ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2018-aprilis-19-4801) elolvashatja böngészőjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. április 20.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Az újonnan alakult Dél-Dunántúli Építőipari Klaszter április 18-i taggyűlésén a pályaválasztás fontossága került fókuszba. A tagok mindannyian egyetértettek abban, hogy ma az építőiparban a legnagyobb problémát a szakképzett munkaerő hiánya okozza.

Az egyhetes (5 munkanap) napközis jellegű táborban érdekes és hasznos programokon keresztül olyan élményeket szerezhetsz, melyek nagy segítséget nyújthatnak a pályaválasztással, továbbtanulással kapcsolatos döntésedhez.
Szebbé vagy könnyebbé tesszük, összehangoljuk, kitaláljuk, megjavítjuk, összekötjük, finanszírozzuk – csináljuk együtt! A Női Üzleti Angyalok közösség pécsi látogatása során új lehetőséggel ismerkedett meg a Kamarai Üzletasszony klub tagsága.
Az egy óra időtartamú egyeztetésen a résztvevők megismerték és átbeszélték az NGM Munkavédelmi Főosztály „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” elnevezésű programját, valamint a részvételi lehetőségeket a baranyai vállalkozás számára.
Továbbra is téma volt a fiatalok motivációjának kérdése, a családi háttér, a környezet fontossága. Megegyeztek abban, hogy a legnagyobb probléma a szakmai és reál tárgyak iránti érdeklődés hiánya, illetve az alapok lefektetése az általános iskolákban.

Több mint 2330 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) 16 pályázati felhívásának keretében összesen 52 milliárd forintnyi támogatást – jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára az MTI-n.
Jövő héten a Szakma Sztár Fesztiválon versenyeznek a Szakma Kiváló Tanulója Verseny legjobbjai. A 380 baranyai jelentkező közül 9 szakmában 15 tanuló jutott be az országos döntőbe.
2018. április 13-án tartotta meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Villany-Ász Szakmaismereti Verseny döntőjét. A verseny győztese a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kanizsai Dorottya Általános Iskolájának csapata lett.

Fontos figyelmeztetést adott ki a NAV a dolgozók betegbiztosításának adómentességéről

A belföldi kiküldetés és a napidíj

RENDEZVÉNYEK


“Industry Day” – Várják a baranyai beszállítók jelentkezését is!
2018. április 24.
Az Amerikai Nagykövetség szakmai nyílt napot szervez a nagykövetségi közbeszerzés folyamat és feltételrendszer, valamint a különböző szerződésformák bemutatására.

Automtaizálás és robotika a Zöld Szektorban
2018. április 27.
A Varasd Megyei Gazdasági Kamara és az Enterprise Europe Network társszervezésében “Watify-Greenomed” néven nemzetközi üzletember találkozó kerül megrendezésre.

Európa-Kína Fiatal Vezetők Fóruma Pécsett
2018. május 2.
Az Európa-Kína Fiatal Vezetők Fóruma Alapítvány szervezésében kerül megrendezésre idén első alaklommal az a konferencia, mely a Magyarországon tanult, de mára külföldön vállalkozó cégvezetőket ülteti ismét egy asztalhoz a Pécsi Önkormányzat a Pécsi Tudományegyetem és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével.
2018. május 3.
Április 17-én nyílt meg az INTERREG V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében megvalósuló “Beneficiary Light” konstrukció második felhívása. A projekt keretében vállalkozások 75 %-os vissza nem térítendő támogatási lehetőséget vehetnek igénybe nyertes pályázat esetén.


“Egészséges munkahelyek – A veszélyes anyagok helyes kezelése”
2018. május 3.
Az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) Nemzeti Fókuszpontja két éves kampányának indulása alkalmából konferenciát szervez Pécsett.

AgroB2B 2018 – nemzetközi üzletember találkozó a Novi Sad Fair keretében
2018. május 16.
A Magyar-Horvát Tagozat kiutazó delegációt hirdet a “Novi Sad Fair” nemzetközi agrárgazdasági kiállítás és vásárra, illetve a mellette rendezendő üzletember-találkozóra. Megfelelő számú jelentkező esetén közös buszos kiutazást szervez a Tagozat.
2018. június27, 2018. augusztus 21-23.
Az Enterprise Europe Network rendezésében sorra kerülő nemzetközi üzletember találkozókat ajánljuk minden a számítástechnika világához kapcsolódó baranyai vállalkozó figyelmébe.
2018. június27, 2018. augusztus 21-23.
A világ legnagyobb B2C jellegű kézműves vásárán 110 ország kultúrája, hagyománya, ízvilága, kézműves terméke és ötletes újdonsága találkozik, tökéletesen ötvözve tradíciót és innovációt.
A kamara saját szervezésû és ajánlott rendezvényein hasznos információkat, üzleti partnereket találhat.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.


Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj felhívás
Kamaránk szakmai partnere a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának, a Magyar Formatervezési Tanács kezelésében álló, 2018. évi aktuális pályázati felhívásokat ajánljuk a vállalkozások figyelmébe.
Korábban megjelent pályázatok

KamarAAkadémia
Képezze magát, munkatársait! Legyen vállakozása még versenyképesebb!


Generációs különbségek kezelése a munkahelyen
2018. május 11.
Hogy lesz egy jó ötletből sikeres termék? Mely lépések kellenek ahhoz, hogy az ötlettől, a fejlesztéseken át eljuthassunk a piacralépésig? Rajnai Attila, a Rati Kft. ügyvezető igazgatója és Mátrabérci Zsolt az Attract Kft. ügyvezető igazgatója megismertetik a részletekkel a résztvevőkkel.

Jelentkezés határideje: 2018. május 4.

Ismerje meg teljes képzési kínálatunkat!
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas