Hírlevél – 2018. 04. 26.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében
ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2018-aprilis-26-4806) elolvashatja böngészőjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. április 26.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Mindent a kéznek
20 kiállító 24 szakmával képviseltette magát a Mohácson megrendezett Szakmák Napja című, szakmabemutató kiállításon. Mohács és környéke településeinek közel tucatnyi általános iskolájából több mint 350 gyerek látogatta meg a kiállítást, ahol számos szakmát próbálhattak ki.


Innováció menedzsment képzés a Pécsi Tudományegyetemen
Van egy jó ötleted, találmányod, de nem tudod, mihez kezdj vele? Félsz, hogy valaki ellopja, vagy megelőz a piacon? Hogyan találhatsz befektetőt, hasznosító partnert?

Jön a Megyekártya, a Dunántúli Napló új hűségkártyája – Legyen Ön is elfogadóhely
2018. július 2-án megyénkben is elindul a megyekártya program, mely által a Dunántúli Napló előfizetőit hűségükért extra kedvezményekkel, exkluzív rendezvényekkel, és kedvező áru termékekkel jutalmazzák.

Szakma Sztár Fesztivál 2018 – Beszámoló
Nagyszabású pályaválasztási rendezvény keretében zajlottak a Szakma Kiváló Tanulója Versenyek és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek döntői. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 440 tanuló utazását szervezte meg a helyszínre.

Sikerrel zárult az EU-Ukrán klasztertalálkozó
A klasztertalálkozó résztvevői az ITC, textil ipar, agro ipar, logisztika, építőipar és az élelmiszeripari szektorok képviselői, klasztermenedzserei voltak. A több mint 50 klasztert felvonultató rendezvény tárgyalópartnerei pályázat alapján kerültek kiválasztásra, melynek egyik nyertese épp a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter lett.


Energiaszektor, építőipar és vendéglátás a legturbulensebben változó ágazatok között
Nagy a jövés-menés a legtöbb hazai szektorban, ezzel együtt szépen lassan csökken a cégfluktuáció.A turbulenciát természetesen az új cégek piacra lépése és a megszűnő cégek magas aránya okozza.

Duna régiós együttműködés népszerűsítése társadalmi párbeszéden keresztül
A németországi Baden-Württemberg állam támogatásával valósul meg horvát, szerb, német és magyar közreműködéssel az a program, melynek célja a kölcsönös megértés és nemzetközi együttműködés a Duna mentén Mohács, Vukovár, Újvidék között.

Mutass valami újat!
A WORTH projekt olyan vállalkozókat keres, akik egy-egy kreatív ötlet megvalósítására együttműködnének egy innovatív termék előállításában és piacra vitelében.

Végzős tanulókkal kapcsolatos tájékoztatás
Végzős tanulók számára a 2. félév 2018. május 3-án véget ér. Év végi teljesítményük befolyásolja a számukra fizetett tanulói juttatást és a szakképzési normatíva igénybe vételét.

Módosítások a munkavállalók kiküldetésére vonatkozó irányelvben

Heti jogász 2018. 15 – 16. hét

Szünetel a nyugdíj, lehet-e havi 25 ezer forint a KATA?

Gyakori kérdések a munkanap áthelyezésekről

RENDEZVÉNYEK


PTE Innovációs Nap 2018 a Zsolnay Negyedben
2018. május 7.
Tisztelettel meghívjuk a Pécsi Tudományegyetem Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Osztálya, a Simonyi BEDC, az ÁOK ITD és a PBKIK által szervezett Innovációs Napra, melynek az idei évben a Zsolnay Negyed ad otthont!

Munkahelyi képzések a versenyképesség jegyében – Információs nap
2018. május 9.
Képezze munkavállalóját támogatással! – A kamara tájékoztató rendezvényt tart, ahol a résztvevők a jelenlegi és leendő munkavállalók képzésének támogatási lehetőségeivel ismerkedhetnek meg.

Ismét munkavédelmi és munkaügyi nyílt nap a kamarában
2018. május 10.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási Központja és a BAMK Pécsi Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Osztálya meghívja Önt a közös rendezvényükre. A rászletes programárt kattintson a címre!

Tánc, csillogás, szenvedély – a Pécsi Balett és a PTE Táncegyüttes közös estje
2018. május 14.
A Pécsi Balett társulata Földi Béla Harangozó-díjas művész vadonatúj és sodró lendületű alkotását mutatja be Footsteps címmel a pécsi Kodály Központban.

Kingfisher beszállítói konferencia Budapesten
2018. május 16.
A Magyar Nemzeti Kereskedőház, a Kingfisher Group és az MNKH Közép-európai kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft. Kingfisher beszállítói konferenciát szervez, mely keretén belül lehetőség nyílik B2B tárgyalásokra is.


III. Dél-Dunántúli Humánerőforrás Konferencia
2018. május 24.
A hazai kis-és középvállalkozások állandó problémája a munkaerőhiány, a megfelelő munkatársak megtalálása és megtartása. A konferencia előkészítése során fontosnak tartottuk megkérdezni a cégvezetőket és a HR szakembereket, hogy mely témákról hallanának szívesen. Az érdeklődők visszajelzéseiből kiderült, hogy a teljesítményértékelésre és a belső tartalékok feltárására gondolnak, az IPAR 4.0 hordozta lehetőségeken túl.

Közeledés – Cigányok és nem cigányok közötti kapcsolatok a mindennapokban
2018. május 31.
A konferenciasorozat célja a cigányok és nem cigányok közötti kommunikáció javítása, a más etnikumhoz tartozók kultúrájának megismerése, megértése, az egymással szembeni előítéletek csökkentése.

Innovat&Match; 2018, Bologna
2018. június 7.
12. alkalommal rendezik meg a kutatók és az üzleti világ közös platformját megteremtő Innovat&Match 2018 nemzetközi partnerkereső rendezvényt, Bolognában. A június 7-8-án lezajló eseményt a „R2B – Research to Business 2018” kiállítás keretein belül rendezik meg. Idén 15 fő számára pénzügyileg is támogatják a részvételt, 500 € keretig – erre május 7-ig lehet jelentkezni!
A kamara saját szervezésû és ajánlott rendezvényein hasznos információkat, üzleti partnereket találhat.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK


EUREKA – Magyar-német K+F pályázat
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal felhívása magyar intézmények részvételét támogatja a nemzetközi együttműködésben megvalósuló EUREKA projektekben a részvételhez szükséges hazai forrás biztosításával.


Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.
Korábban megjelent pályázatok

KamarAAkadémia
Képezze magát, munkatársait! Legyen vállakozása még versenyképesebb!


Generációs különbségek kezelése a munkahelyen
2018. május 11.
Hogy lesz egy jó ötletből sikeres termék? Mely lépések kellenek ahhoz, hogy az ötlettől, a fejlesztéseken át eljuthassunk a piacralépésig? Rajnai Attila, a Rati Kft. ügyvezető igazgatója és Mátrabérci Zsolt az Attract Kft. ügyvezető igazgatója megismertetik a részletekkel a résztvevőkkel.

Jelentkezés határideje: 2018. május 4.

Ismerje meg teljes képzési kínálatunkat!
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas