Hírlevél – 2018. 05. 17.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében
ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2018-majus-17-4815) elolvashatja böngészőjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. május 17.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Ismerkedjen meg egy ko-bottal!
A III. Dél-Dunántúli Humánerőforrás Konferencián egy ko-bottal is találkozhat! Miért?
„Sokan idegenkednek a robotoktól, mert az emberi megélhetés veszélyeztetőit látják bennük. Azonban jelenleg a munkaerőhiány olyan mértékű, hogy a kollaboratív robotok a hiányzó munkaerőt pótolják. A jövő pedig azért mutat a ko-botok felé, mert ezek technológiai és foglalkoztatási forradalmat hoznak el. A konferencia egyik előadóját is adó Viapan Group innovatív robotkölcsönzési megoldásai és mérnöki szakértelme a jövőt vetítik előre, hogy partnereik versenyelőnyt érjenek el.”
Egy videó a ko-botról: https://www.youtube.com/watch?v=S4mULTknb2I

Ismerje meg a konferencia részéletes programját és regisztráljon 2018. május 22-ig: humankonferencia.hu!


RATI Kft. az ország legjobb 9 gyára között
Harmadik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin, és az azt kiadó PPH Media az Év Gyára versenyt, mely fél év versenyidőszakot ölelt fel.

Sikeres nemzetközi rendezvényt bonyolított le az Alkalmazott Földtudományi Klaszter
Az Alkalmazott Földtudományi Klaszter 2018. május 15-16-án tartotta a “GEO-ENERGY EUROPE” (GEE) című nemzetközi projekt partnertalálkozóját. A klaszter francia, belga, spanyol, német, ír és török partnereket látott vendégül a kamara székházában, illetve Kővágószőlősön, a Geochem Kft., a Kőmérő Kft. és a Mecsekérc Zrt. laboratóriumaiban.

Partnerkeresés és kamarai találkozók balkáni rendezvényeken
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar – Horvát Tagozatának képviselői múlt pénteken a Tesanjban (Bosznia Hercegovina) szervezett Nemzetközi Gazdasági Kiállításon, szerdán pedig az újvidéki AgroFair Nemzetközi Agrár Kiállításon vettek részt és folytattak tárgyalásokat.


Átírták a keretösszegét sok gazdaságfejlesztési uniós pályázatnak
A korábban közzétett, de nehezen áttekinthető, jogszabálymódosítás után tegnap sorozatosan jelentek meg azok a közlemények a hivatalos pályázati oldalon, amelyek külön rögzítették, hogy mennyiről mennyire változott az egyes uniós gazdaságfejlesztési pályázatok keretösszege. Ezek közül számos esetben már lezárult pályázatokról van szó, így a keretösszegek “csak” utólag igazodtak a benyújtott, illetve elfogadott támogatási igényekhez, illetve több pályázat esetén különböző szabályok is módosultak most.

Pályaorientációban jeleskedik a Meszesi Általános Iskola
Idén tavasszal első alkalommal szervezte meg a Meszesi Általános Iskola a Mesterségünk címere projektet, melynek zárónapjára ma került sor.

Munkavállalás gyes mellett egyéni vállalkozóként

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség – 2018 júniusában

RENDEZVÉNYEK


Holnap – Utazás a megoldások világába – Filmvetítés vállalkozóknak
2018. május 22.
Van olyan film, ami korszakot alkot, a Holnap c. film pont ilyen. Egy fiatal filmes csapat keresi azt, ami a jövőben fontos akár egy vállalkozás számára is. A pécsi filmvetítésre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Üzletasszony Klubjának szervezésében kerül sor
2018. május 22-én 16.00- kor az Apolló moziban, a vetítés után beszélgetésre hívjuk a résztvevőket a Trafikba.

Építőipari szakmai nyílt nap
2018. május 23.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2018. május 23-án ismét megrndezi Építőipari szakmai nyílt napját az építőipar aktuális kérdéseiről. az előadások a következő témákat ölelik fel: az építőiparban az nZEB közel nulla energiaigényű épületek és új kötelező szabályok jelentek meg; az építőipari körbetartozások megszüntetésére letrehozott, 2013. július 1-től működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv tapasztalatai; valamint gyakorlati bemutató a magasban történő biztonságos munkavégzés terén.

III. Dél-Dunántúli Humánerőforrás Konferencia 2018
2018. május 24.
A hazai kis-és középvállalkozások állandó problémája a munkaerőhiány, a megfelelő munkatársak megtalálása és megtartása. A konferencia előkészítése során fontosnak tartottuk megkérdezni a cégvezetőket és a HR szakembereket, hogy mely témákról hallanának szívesen. Az érdeklődők visszajelzéseiből kiderült, hogy a teljesítményértékelésre és a belső tartalékok feltárására gondolnak, az IPAR 4.0 hordozta lehetőségeken túl.


Vállalkozók Napja 2018 – Szentlőrinc
2018.május 25.
A tavalyi évben indította útjára a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány a VÁLLALKOZÓK NAPJA rendezvényt, amelyen több mint száz érdeklődő vállalkozás és szakember vett részt.

Üzletember találkozó az 56. szlovén Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszer Vásáron
2018. augusztus 28.
Az Enterprise Europe Network szervezésében megrendezésre kerülő „Meet4Business Matchmaking Event Agra 2018” rendezvény keretében várják minden a mezőgazdaság, élelmiszeripar, csomagolás, csomagolási technikák, logisztika és erdészet területen működő baranyai cég részvételét is.

Körkörös gazdaság kicsit másképp
2018. szeptember 26.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor az ENERGA 2018 kiállítás és vásár részeként. A Kiállítás az utóbbi évek színvonalas programjaival a régió egyik legjelentősebb energetikai témájú eseményévé vált.
A kamara saját szervezésû és ajánlott rendezvényein hasznos információkat, üzleti partnereket találhat.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Az év ökoturisztikai élménye 2018
A Földművelésügyi Minisztérium (FM) Környezetügyért felelős Helyettes Államtitkársága és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pályázatot hirdet “Az év ökoturisztikai élménye 2018” cím elnyerésére.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas