Hírlevél – 2018. 08. 17.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében
ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: https://www.pbkik.hu/hu/cimkek/heti-hirlevelek-2018) elolvashatja böngészőjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. augusztus 17.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Ingyenes pályaorientációs, szakmaválasztási rendezvény lesz olyan érettségivel rendelkező fiatalok számára, akik később próbálkoznak a felsőoktatási felvételivel, információra van szükségük, hogyan döntsenek, mi alapján válasszanak, ingyenesen szeretnének szakképesítést / szakképesítéseket szerezni és biztos megélhetésre vágynak,
valamint még nem iratkoztak be a 2018/2019-as tanévre.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara projekt partnerként aktívan részt vesz a zéró, vagy közel nulla energiafelhasználású épületekről szóló lakossági és építész szakmai tájékoztatók szervezésében, hogy minél többen tájékozódjanak a közel nulla energiaigényű épületekkel kapcsolatos információkról. A közeljövőben több megyei eseményen is megjelenünk.
Az I-DARE projekt képzései júniussal befejeződtek, augusztusban van még lehetőség egyéni és csoportos konzultációkra az üzleti tervekről, ahol a tervezett, konkrét vállalkozásra specifikusan, adnak javaslatokat, ötleteket a mentorok.

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya közzétette, milyen eredménnyel zárultak a magyar cégek körében végzett ellenőrzései.
Számos munkáltató van, akinek a tevékenységéből eredően folyamatosan működnie kell. Ennek meg vannak a sajátos munkajogi szabályai, számos speciális előírással a munkaidő tekintetében.

RENDEZVÉNYEK

2018. szeptember 12 – 13.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében idén 32. alklaommal kerül megrendezésre a SPACE Állattenyésztési Kiállítást, amit a nemzetközi üzletember találkozó tesz teljessé.

Budapest Cleaning Show Tisztítás-technológiai Szakkiállítás 2018 Budapest
2018. október 5 – 6.
Egyedülálló szakkiállítás a régióban, amely felvonultatja a hazai és a nemzetközi nagy tisztítás-technológiai gyártókat, forgalmazókat és szolgáltatókat. Reflektorfénybe kerülnek az innovációk, a legújabb fejlesztések. Itt kerül megrendezésre a szervező Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség éves szakmai konferenciája is.

2018. október 17 – 19.
A hosszú múltra visszatekintő rendezvény teljes mértékben követi a modern piaci tendenciákat, ezért a klasszikus kiállítási lehetőség mellett további alternatívákat kínál eredményes üzletek megalapozásához, például B2B találkozók, szakmai fórumok, szórakoztató és kulturális programok, valamint egésznapos tradicionális étel- és italkostolók szervezése.

PÁLYÁZATOK

VIRTUÁLIS ERŐMŰ PROGRAM – Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat vállalati energiahatékonysági védjegyekre és díjakra
A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit (MI6) Kft. a hazai zöldgazdasági szakmapolitika meghatározó szereplője.Virtuális Erőmű ProgramTM-ja keretében idén másodszor is meghirdette az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatát, melynek eredményeképpen az energiatudatos és energiahatékony vállalatok elismerésben, védjegyekben és díjakban részesülhetnek.
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas