Hírlevél – 2018. 09. 07.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: https://www.pbkik.hu/hu/cimkek/heti-hirlevelek-2018) elolvashatja böngészőjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. szeptember 7.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

A korábbiaknál is nagyobb érdeklődésre tarthat számot az Open4Business nemzetközi konferencia és üzletember-találkozó, amelyet az idén már harmadik alkalommal rendez meg október 3. és 5. között az Enterprise Europe Network magyarországi hálózatának dél-dunántúli irodája a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával karöltve.

 

Az igazán jó szakemberek szerelmesek a szakmájukba, ezért folyamatosan képzik magukat, vágynak a megújulásra, egyúttal az elismerésre. Talán ezért is jelentkezett számos tapasztalt cukrász a kamara által szervezett mesterképzésre.
Önkéntes tagunk, a Cert Zrt. auditor képzést hirdet október 3-5. között Pécsett. A képzést ajánljuk minden olyan szervezet vagy személy figyelmébe, akinek célja irányítási rendszerek hatékony és szakszerű működtetése.
Évente több mint 25 ezer céget alapítanak Magyarországon, ugyanakkor ezeknek csak töredéke igazi első vállalkozás.

Idén 20. alkalommal került megrendezésre augusztus végén a Komlóért Expo, melyen bemutatkozott az „Energy Efficiency” közel zéró energiaigényű épületekkel kapcsolatos projekt is.
A Baranya Megyei Kormányhivatal által megvalósított GINOP 5.2.1 „Ifjúsági Garancia” projekt keretében idén szeptemberben munkaerőpiaci képzések indulnak a 25 év alatti, nem tanuló és nem is dolgozó fiatalok számára.
Az EU és Új-Zéland közötti szabadkereskedelmi tárgyalások megkezdéséhez kapcsolódva az Európai Bizottság kérdőívet tett közzé honlapján, ahol a baranyai vállalatok is hangot adhatnak véleményüknek, Új-Zélanddal folytatott üzleti kapcsolatokból származó tapasztalatiknak és felmerült problémáiknak.

RENDEZVÉNYEK

2018. szeptember 18.
A klubnapokon valós projekteket elemeznek a H2020 szerződött szakértői (coach-ok, bírálók, pályázatírók, KAM-ok….) és tőkebefektetők.

A negyedik ipari forradolom és a digitalizáció a kkv-k életében!
2018. szeptember 20.
Vegyen részt Ön is a Modern Vállalkozások Programja DIGITÁLIS KKV NAPJÁN!

2018. október 16 – október 19.
A Magyar Kereskedelmi Iparkamara Magyar-Török Tagozata üzleti delegációszervez  a Trabzoni Kereskedelmi és Iparkamara, az Isztambuli Kereskedelmi Kamara, az Isztambuli Iparkamara, valamint Magyarország ankarai és isztambuli külképviseleteinek közreműködésével.

Startup Demo Night – szakmai út Bajorországba
2018. november 12-15.
A Német-Magyar Ipar és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) szakmai utat szervez Bajoroszágba, ahova örömmel várják minden baranyai startup vállalkozás, inkubátorház és egyéb, a startup ökoszisztémában tevékenykedő szervezet jelentkezését.

PÁLYÁZATOK
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas