Év végi üzenet

Értékelünk, vissza és előre tekintünk!

Közeledik az év vége. Adjon időt magának, adjon időt családjának, adjon időt az elmúlt időszak értékelésére. Egy pohár jó ital mellett tervezzen, álmodozzon.

Adjon időt! Ne szánjon időt a fontos ügyekre, ne vegye el az időt mástól, adjon mindezekre.

A megye üzleti közössége türelmesen és csendesen végzi vállalt feladatait. Kisebb morgások mellett az alapvető értékeik az együttműködés, a tolerancia, a figyelem és a sikerorientált működés.

Minden tulajdonost és cégvezetőt dicséret illet. Pénteken a TOP100 gálán elismerjük a legnagyobb cégeket és az idén 20-25-30 éves évfordulóját ünneplő jubiláló vállalkozásokat is. Elcsendesülve meghalljuk majd a sikerek és kudarcok, a napi 10-12 órás munkavégzés, a folyamatos problémakezelés mögött a lényeget. Az emberi történeteket.

Dicséret illeti Marikát aki hibamentesen végezte a bérszámfejtést és a könyvelési adminisztrációt. Tibort aki a 12-dik épített családi ház kőműves feladatait magas minőségben elvégezte. Ferit aki mindig elérhető volt és megszerelte a kazánt. Klaudiát és Vilmost, akik minősített hegesztőként minden megrendelő megelégedésére “varrtak” az év során több száz méter hegesztési varratot. Lacit aki 9 tanulóval foglalkozott egész évben a duális képzés keretében és a szakmai ismeretek átadása mellett embert is próbál nevelni a srácokból. Szonját, aki minden idők legnagyobb exportárbevételét alapozta meg kereskedelmi képviselőként. Gábort és Lillát akik az év során (a lezárások mellett is) 12000 adag ételt főztek és tálaltak. A sor majdnem végtelen…

Minden nehézség ellenére az emberi történetek adnak erőt a folytatáshoz, a tervezéshez.

Kívánunk minden jót, egészséget és Kellemes Ünnepeket.

Figyelmébe ajánlom a Példaképp kötetet, amely a következő elcsendesülő időszak kedves olvasmánya lesz:

https://issuu.com/pbkik/docs/peldakepp_online/52

Gondolatok a fentieket erősítendő:

  • Aki messzire jutott a siker országútján, arról mindig kiderült, hogy háromszor annyit dolgozott, mint mások.
  • Akik irigyek a sikereidre, nem élték át a kudarcaidat.
  • A sikerhez vezető legrövidebb út az, amelyiken elindulsz.
  • Vigyázzon mindenki magára, mielőtt meghajlik; nehéz ám felegyenesedni!
  • Saját eltökéltséged arra, hogy sikeres légy, fontosabb bármi másnál.
  • A vállalkozók a társadalmunk hősei. Mindannyiunkért buknak.
  • A társadalomban a vállalkozók a változások fogadott ügynökei. Ők azok, akik érzékelik a szakadékot a “mi van” és a “mi lehetne” között, ugyanakkor profitszerzési lehetőséget látnak a szakadék áthidalásában.
  • Nekem mindegy, honnan jön valaki, a Sing Singből vagy a Harvard Egyetemről. Mi az embert alkalmazzuk, nem az életrajzát.