Elkészült beruházások Mohácson

Az előző évben a lakosság életkörülményeit javító fejlesztések mellett, több a helyi gazdaság fejlesztéséhez kötődő infrastruktúra fejlesztéssel kapcsolatos, illetve rehabilitációs beruházás is lezárult a városban.

A leglátványosabbak egyike az idén átadott Selyemgyár Kulturális Negyed. A több mint 900 milliós költséggel – melyhez a város 10,7 millió önerővel járult hozzá – megújult egykori gyárépület.

A térségben egyedülálló a negyed 400 fő befogadására alkalmas, reprezentatív rendezvényterme, ahol számos kiszolgáló- és üzlethelyiség mellett technológiai és információs központ működik, van ingyenes WIFI, játszóház, s egyebek mellett gyermek-, illetve szenior játszótér.

A szomszédságában szintén látványosan megváltozott az egykori Temaforg épülete és környezete is, ahol a 180 milliós saját-, valamint a 300 milliós uniós forrásból elkészült a sportcentrum. Az elbontott épületek helyén parkolók és streetworkout-pálya készült, míg tavasztól már itt is megszépült környezetben, utcabútorokon lehet megpihenni.

Munkahelyteremtő beruházásként további fejlesztések valósultak meg az ipari parkban: az inkubátorházhoz csatlakoztatva a meglévő ipari utat a Budapesti országúttal összekötő feltáró út készült mintegy 300 milliós költséggel. További 800 milliós beruházással az ivóvíz-, a szennyvíz-, az elektromos-, a gáz-, a távközlési- és kommunikációs hálózatot, a közvilágítást újabb 40,1 hektáros területen építettek ki, továbbá készült egy buszmegálló és kijelölt gyalogátkelőhely is.

Új üzemcsarnokot szintén átadtak idén az ipari parkban. A 2605 négyzetméter alapterületű ipari létesítmény rendelkezik a szükséges gépészettel és infrastruktúrával, napelemes rendszerrel. Uniós forrásból, 450 milliós költséggel megvalósult kéthajós épület egyikében ott az 5 tonna teherbírású híddaru is, míg a másikban ennek az elhelyezési lehetősége adott. A két ipari kapuval lezárt területen 8 személygépkocsi és három kamion számára alkalmas parkoló készült.

Befejeződött az ipari parkban az 57 milliós optikai hálózat kiépítése is. A pályázati támogatással készült hálózatot öt évre ingyenes használatra vehette át az üzemeltetője.

Forrás: Önkormányzati hírek