Ide-süss! szakmaismereti verseny I. forduló 2022.

Új, vendéglátás szakmaismereti verseny a pályaválasztás előtt álló 6-7. osztályosoknak!

A 3 fordulós pályaorientációs verseny lehetőséget ad az vendéglátóipari szakmákkal való ismerkedésre. Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban és azoknak, akik érdeklődnek az vendéglátás iránt. A verseny első fordulójában egy szakmaismereti kérdőív online kitöltése a feladat. Ez egyben a versenyre jelentkezés is. A kérdőív, valamint az adatlap a www.palyavalasztasbaranya.hu weboldalon érhető el a szakmaismereti versenyek menüpont alatt 2022. február 1-től.

A második forduló ideje alatt minden csapatnak a versenyszervezők által meghatározott gasztronómiai trend alapján egy menüt kell összeállítania és hozzá illő menükártyát kell készítenie 1 hónapon belül.

A menükártyák elbírálásakor elért, és az első fordulóban kapott pontok alapján a legjobbnak bizonyuló 10 csapat tagjai vehetnek részt a 2022. március 26-án a döntőn, ahol két fogásból álló menüt kell élőben, megadott idő alatt elkészíteni (főétel és desszert), valamint az asztalt meg kell teríteni. A menüt előre megadjuk, így otthoni/iskolai körülmények között lehet gyakorolni! A döntő helyszíne: BMSZC Zsolnay V. Technikum tankonyhája.