Okuma szerszámgépek a Dovi-Plast Kft. gépparkjában

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tagja, a Dovi-Plast Kft. küldöttsége az Okuma japán szerszámgépgyártó cég ügyféltalálkozójára látogatott Parndorfba, ahol a legújabb modelleket, illetve digitalizálási és automatizálási megoldásokat mutattak be.

A kaposvári székhelyű Dovi-Plast Kft. 2009-es alapítása óta foglalkozik műanyag fröccsöntő szerszámok készítésével, emellett gyártanak kivágó-lyukasztó, alumíniumfröccsöntő, extrúder, kokilla szerszámokat is. A cég 1300 m2-es daruzott üzemcsarnokában rendelkezésre állnak a szerszámkészítéshez szükséges technológiák a tervezéstől a műanyag végtermék legyártásáig.

A cég képviselete részt vett az Okuma parndorfi technológiai központjában megrendezett ügyféltalálkozón és gépbemutatón, ugyanis büszke tulajdonosai egy Genos M560-RV marógépnek, illetve 2022-ben GINOP PLUSZ pályázati forrás hozzájárulásával egy MULTUS 5 tengelyes multifunkciós esztergagéppel bővítették a gépparkjukat. Az eseményen CNC-szerszámgépekkel, automatizálási megoldásokkal, digitalizált rendszerekkel, finanszírozási lehetőségekkel és a legújabb megmunkálási stratégiákkal ismerkedhettetek meg.
Hornyák Imre Péter, a Dovi-Plast Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvényen a Smartus Kft.-nek a következőket nyilatkozta a cég beruházási menetrendjéről: „Alapvetően szerszámgyártók vagyunk, de a gazdasági helyzetre való tekintettel egyedi, nagy pontosságot igénylő alkatrészek forgácsolását is elvállaljuk. Már 35 éve, kezdő vállalkozóként is jártam Okuma-rendezvényeken, de akkor még nem engedhettem meg magamnak, hogy megvásároljak egy ilyen prémium gépet. Hat éve vásároltuk meg az első háromtengelyes Okuma marógépünket és rendkívül elégedettek vagyunk mind a gép működésével, mind a képviselet hozzáállásával. Valamilyen szinten el is köteleződtünk a márka mellett. Idén egy MULTUS esztergaközpontot is üzembe helyeztek nálunk, ezenkívül egy öttengelyes marógép beszerzése is a jövőbeli terveink között szerepel.”