Sokszorosára nőtt a gázkonvektor-szabályzó iránti kereslet

A drasztikus gázárnövekedésre a fogyasztás visszaszorítása lehet az egyik válasz. Azaz csak akkor fűteni, amikor ténylegesen a helyiségben tartózkodunk. Ezt segíti elő a pécsi VR-Com Bt. néhány évvel ezelőtti fejlesztése, a KonvekPRO, egy gázkonvektorokhoz csatlakoztatható vezérlőeszköz és termosztát, amellyel akár távolról is szabályozni tudjuk otthonunk fűtését. Az idei évben sokszorosára nőtt a jelentős megtakarításra képes eszköz iránti kereslet, az energiaár-növekedés mellett ez annak is az eredménye, hogy az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. jelentős kedvezményt biztosít a KonvekPRO megvásárlásához.

 

– Az MVM nyár elején keresett meg, hogy a KonvekPRO értékesítésére szeretnének közös együttműködést kialakítani cégünkkel. Az MVM-nek mint energiaszolgáltató, energia-előállító cégnek adófizetési kötelezettsége van Magyarországon, ám amennyiben energiahatékonysággal kapcsolatos termékeket, mint például a KonvekPRO-t javasol az ügyfeleinek, fizetési kedvezményben részesül – kezdi az együttműködés történetét Vajda Róbert cégtulajdonos. – Elkezdtünk közösen dolgozni és augusztusban már láttuk, hogy mindkettőnk számára ez egy élhető projekt lehet. Két pilotprojekten teszteltük a részleteket, mindkettő sikeresen zárult, így ma már közösen értékesítjük a terméket, kizárólag az MVM ügyfelei számára. Az eszközt jelentős kedvezménnyel az MVM honlapján lehet megrendelni. Kétféle termékcsomag választható, a Basic csomagban egy egyszerű vezeték nélküli szobatermosztát található, a Wifis csomag tartalma pedig az interneten keresztül vezérelt termosztát.

– Mi a KonvekPRO működésének az elve és miként változott a termék a fejlesztés során?

– Az eszköz a gázfogyasztás csökkentését segíti, a gázkonvektorokhoz csatlakoztatott termosztáton mindenki a saját életvitelének megfelelően állíthatja be a fűtési ciklusokat, amit egy mobilapplikációval is szabályozhat. A KonvekPRO beüzemeléséhez nincs szükség külön szakértelemre, szerelésre, az útmutató alapján bárki használni tudja. Jelenleg ez az egyetlen piacon lévő berendezés, ami összekapcsolhatóságot biztosít a mechanikus gázkonvektor és a digitális szobatermosztát között. A terméken az optimális működés érdekében számos továbbfejlesztést, finomítást végeztünk az elmúlt években, az alkatrészek minőségében, mennyiségében változtattunk, illetve egy plusz funkciót is beépítettünk. Úgy gondoljuk, hogy mára elérte a végállapotát.

– Miként alakult a termék ismertsége, keresettsége az energiaár-növekedés következtében, illetve az MVM-mel való kapcsolódás által?

– Határozottan érezhető az érdeklődés élénkülése, igen rövid idő alatt az előző éves eladások többszörösét regisztráltuk. Ezért a raktározást, a logisztikát, a szállítási feladatokat, a marketinget ki is szerveztük egy külső céghez, mert erre nekünk már nincs kapacitásunk. A gyártással Kínába kellett mennünk, mert itthon nem találtunk megfelelő partnert hozzá, de így biztosított az utánpótlás.

– Melyek voltak a KonvekPRO termékfejlesztés–értékesítés folyamatának a tapasztalatai?

– A legfőbb tanulság az volt, hogy lehetőleg mindent magunk csináljunk, amit tudunk, mert ha mást bízunk meg, az vagy nem lesz kész határidőre vagy nem olyan minőségben készül el, mint amire szükség van. Ezért igyekeztünk minden fejlesztéssel kapcsolatos teendőt cégen belül tartani, és csak amikor kész lett a termék, akkor delegáltuk az olyan feladatokat külső partnereknek, amikhez nem értettünk kellőképpen. Sokat tanultunk az elmúlt években.

– Miben látható a vállalkozásban a továbblépés lehetősége?

– Egy új termék értékesítésével kapcsolatban ismét elkezdtük a közös munkát az MVM-mel. Maradunk az energiamegtakarítás vonalán, egyelőre azonban még annyira képlékeny a dolog, hogy több információt nem oszthatok meg. Remélem, ez az együttműködés is olyan sikeres lesz, mint a KonvekPRO-val kapcsolatos.