A legjobb üzleti fogások a Siker konyhájában

Cuisine du succès, azaz a Siker Konyhája a Dél-dunántúli régió első tematikus üzleti vacsorája. A rendezvény megálmodóját, a Lift Consulting Kft. tulajdonos ügyvezetőjét, és a PBKIK Humán Klubjának elnökét Pernyéz Zsuzsannát kérdeztük.

 

Hogyan született meg a Siker Konyha ötlete Zsuzsa?

KKV szektorban dolgozunk szervezet- és vezetőfejlesztőként. Támogatjuk a változási folyamatokat, amik sok esetben összetettek, kihívásokkal telik, ugyanakkor kreativitást is igényelnek.  Gyakran érezzük magunkat úgy cégvezetőkkel és kollégákkal, mintha a közös munka során egy konyhában sürgölődnénk. Igyekszünk kifőzni, miként lehet a szervezet eredményesebb, közösen adagoljuk a hozzávalókat, alakítva ki a szervezeti „ízek” harmóniáját. Fontos, hogy a közös munka fogásai táplálólak legyenek, a megfelelő fűszereket használjuk, és élvezzük is az alkotás örömét. Ez valóban művészet!

Ebbe a szimbolikus képbe építettük bele azt a szakmai tartalmat, amit szintén a céges munkánk inspirált, hiszen nap mint nap látjuk azokat az aktuális kihívásokat, amikre a vállalkozások megoldásokat keresnek. Sokat segítettek a Kamarai tagság és Humán klub elnöki munkám során hallott és tapasztalt információk és a network.

A területünk elsősorban a menedzsment, a HR és a szervezeti folyamatok, struktúrák fejlesztése. Ezek kapcsán mutatjuk be a legújabb módszereket, eszközöket, amelyekre általában úgy tekintenek a KKV vezetők, hogy ezeket csak a „multik” használják. Valójában ezek a rendszerek a kisebb cégek számára is a siker kulcsát jelenthetik, némi testre szabást követően.

Hogyan sikerült a Siker Konyha első alkalommal, mit visztek most ebből tovább?

2022 tavaszán rendeztük meg a Siker Konyháját első alkalommal és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Ez inspirált minket a folytatásra. A témája a fiatal munkavállalók integrációja volt, mégpedig rendhagyó módon: a vacsora asztaloknál a fiatal és idősebb generáció közvetlenül cserélhetett tapasztalatokat. A Trezor Rendezvényház színvonalas, és vendégközpontú helyszínnek bizonyult, így az idei alkalom is itt kerül megrendezésre. A kerekasztal beszélgetéshez jól lehetett személyesen kapcsolódni, a meglepetés játék pedig nagy sikert aratott!

Hiánypótló, friss, tartalmas és élvezetes eseményként jellemezték a résztvevők. Ezt szeretnénk továbbvinni!

A mostani rendezvény témáját mi inspirálta?

Nagyon nehéz gazdasági időszakot élünk, ami szétzilálja a megszokott működést, üzleti kereteket. Abban segítünk a cégtulajdonosoknak, gazdasági vezetőknek, és HR szakembereknek, hogy ezek között a körülmények is képesek legyenek fókuszáltan, hatékonyan és eredményesen működni. A környezet a változás irányába tolja a cégeket. Az lesz sikeres, aki ezt a változást jól tudja kezelni, meglovagolni. Ehhez eszközökre, rendszerekre van szükség a szervezet és az egyén szintjén is. A Siker Konyhájában bemutatjuk ezeket az eszközöket: lean alapú szervezetfejlesztés és digitalizáció, stratégiai tervezés, executive coaching. A Kerekasztal beszélgetésen  a régió meghatározó cégvezetői osztják meg személyes tapasztalataikat, mint Zalay Buda a Körbertől, Dallos László a Z-Elektronikától, Hosszú Franciska Gourmet ház tulajdonos, és Liber Noémi innovációs szakértő a PTE, és a PBKIK -től.

Mit kapnak a részvevők a finom vacsorán kívül?

Célunk, hogy a rendezvény teret nyújtson a régió vállalkozóinak eszme és „recept”cserére! Vendégeink egy nagyon kellemes, tartalmas estét tölthetnek el velünk és együtt! Sok praktikus eszközzel, gyakorlattal, inspirációval, kapcsolatokkal és élményekkel térhetnek haza.

A rendezvényről további információ a Siker konyha 2.0 Facebook esemény, valamint a Liftprojekt.hu  weboldalon érhető el. Ugyanitt lehet regisztrálni.