Idén 105 fővel bővült a gyakorlati oktatók köre

Közel 4 éve már, hogy kamaránk az első gyakorlati oktató képzést megszervezte. Ezen idő alatt, több, mint 450 fő tett sikeres vizsgát.

2023-ban 5 képzési csoportot indítottunk és 105 fő gyakorlati oktató vehette át a sikeres vizsgát igazoló tanúsítványt Baranya megyében.

A képzés célja magas szintű, a mai kor követelményeinek és kihívásainak megfelelő ismeretek elsajátítása, amely ismereteket az oktatók a mindennapi munka során hasznosítani tudnak.

Ez a képzés fejlődési lehetőséget biztosít a gyakorlati oktatóknak a tanulókkal való egyes problémás szituációk kezelésében, ugyanakkor minőségi tudásra tehetnek szert, amely segítségével magasabb színvonalra emelhető a gyakorlati oktatás.

A képzési idő 50 óra, mely két szakaszból tevődik össze: 25 óra elmélet és 25 óra érzelmi intelligencia tréning.

Az elméleti képzés keretében pedagógiai, szociálpszichológiai, kommunikációs és a gyakorlati képzéssel kapcsolatos dokumentációs ismereteket kapnak a résztvevők, a tréningszakasz során pedig olyan képességekre tehetnek szert, amelyek segítenek megérteni, kezelni, valamint pozitívan befolyásolni a saját és mások érzelmeit. Életszerű szituációkkal találkozhatnak, amelyek a gyakorlati oktatói munka során felmerülő kihívások kezelésében nyújtanak támogatást. A visszajelzések alapján a feladatok sokszínűsége, csapatépítő jellege pozitív hatással volt a megjelentekre.

Az oktatások folytatódnak tovább, 2024 februárjában újra indítunk képzéseket, melyekre jelentkezni folyamatosan lehet.

Információk a képzésről ide kattintva érhetőek el.

A vizsgázókról készült képeket az alábbiakban tekinthetik meg.