ASEAN Tagozat alakul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) megalakítja az ASEAN Tagozatát. A Tagozat céljai Magyarország és a délkelet-ázsiai országok (Brunei, Fülöp-szigetek, Indonézia, Kambodzsa, Laosz, Malajzia, Mianmar, Szingapúr, Thaiföld, Vietnám) közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztése, a magyar vállalkozások külkereskedelmi kapcsolatainak előmozdítása, az export és a gazdasági együttműködés ösztönzése.

A Tagozat kiemelten fontos célja a magyar cégek piacra jutásának elősegítése az ASEAN térségben, tájékoztató fórumok, üzletember-találkozók, valamint kiutazó üzleti delegációk szervezése által. Az ASEAN térség bármely országában sikeresen kialakított üzleti kapcsolatokkal a magyar cégek számára nemcsak az adott ország üzleti lehetőségei nyílnak meg, de egy több mint 600 millió lakossal rendelkező célpiacra is beléphetnek.

A Tagozat elnöki pozíciójára Dr. Parragh László, az MKIK elnöke Dr. Ascsillán Endrét, a GE közép-kelet-európai alelnökét kérte fel, aki a felkérést örömmel elfogadta.

Amennyiben részt szeretne venni a Tagozat munkájában, szándékát a lent található belépési nyilatkozat kitöltésével, cégszerű aláírásával és az címre való megküldésével jelezhetik legkésőbb 2023. november 15-ig.

A tagozati tagság az önkéntes kamarai tagoknak és más tagozati tagvállalatoknak ingyenes. Amennyiben a cég ilyen tagsággal nem rendelkezik, az éves tagozati működési hozzájárulás díja 20.000 Ft+ÁFA (bruttó 25.400 Ft). Az adatvédelmi előírások miatt fontos a belépési nyilatkozatot céges aláírással ellátni és ezt a dokumentumot beszkennelve vagy eredetiben a fenti címre megküldeni.

Az ASEAN Tagozat alakuló ülését 2023. november 28-án, Budapesten tartják, amelynek meghívóját a későbbiekben küldik.

 

Az alábbiakban csatoltan elérhető a belépési nyilatkozat, illetve a Tagozat későbbiekben elfogadásra kerülő ügyrendje.

 

További információ:

Végvári Kristóf, az ASEAN Tagozat titkára

+36 1 474 5106