Új kommunikációs csatorna indul a régió gazdasági szereplői és a PTE között

A Pécsi Tudományegyetem a cégcsoporti igények alapján kialakított vállalati hírlevél szolgáltatásának bevezetésével – az oktatási, kutatási, innovációs és szolgáltatási tevékenységein keresztül – kíván hozzájárulni a régió gazdasági fejlődéséhez, a gazdasági szereplők innovációs potenciáljának javításához. A hírlevél célja, hogy tovább erősödjön a PTE hídképző szerepe a felsőoktatás és a gazdasági szereplők közt.

 

A Pécsi Tudományegyetem oktatási, kutatási, innovációs és szolgáltatási tevékenységein keresztül jelentős mértékben kíván hozzájárulni a régió gazdasági fejlődéséhez, a gazdasági szereplők innovációs potenciáljának javításához. Az Egyetem tíz karának oktatási és szolgáltatási területe, kutatási, fejlesztési és innovációs portfóliója rendkívül tág, melyet tovább bővít a Szentágothai János Kutatóközpont szerteágazó tevékenysége, ahogyan a 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ működésének sokszínűsége is.

Az ebben való eligazodás az Egyetem partnerei számára különleges kihívás napjaink információs forgatagában, ahol a jól fókuszált tartalmak célcsoportjainak egyértelmű azonosítása hozhatja meg az üzenetek célba juttatásának és ezen keresztül a felek egymásra találásának sikerét. Így érhető el csupán, hogy a tudás és a gazdasági szükségszerűség szimbiózisa előremutató és eredményes kollaborációkban realizálódjon.

Az Egyetem ezen célok elérését támogató új eszköze a speciális, vállalati partnerek számára kialakított, kéthavi rendszerességgel megjelenő hírlevél. A vállalati hírlevél szolgáltatás azért kerül kialakításra, hogy az Egyetem partnerei tevékenységi körük szerint tájékozódhassanak az egyetemi aktualitásokról, együttműködési és pályázati lehetőségekről. A hírlevél célja, hogy tovább erősödjön a PTE hídképző szerepe a felsőoktatás és a gazdasági szereplők közt.

A hírlevél felépítése és működése a célcsoport igényei alapján kerül kialakításra, ezért a PTE vállalati hírlevelének különlegessége lesz a válaszadási lehetőség. Minden egyes hírlevél a közvetlen visszacsatolás lehetőségét is tartalmazza, így egy kattintással megindítható az Egyetem irányába a megkeresés. A hírlevélre az érdeklődő partnerek az alábbi QR kód segítségével iratkozhatnak fel:

A hírlevelek az alábbi öt tématerület szerint kerülnek kialakításra:

1) Egészségügy, gyógyászat

2) Építőipar, energetika, mérnöki tevékenység

3) Gépgyártás, autóipar, villamosság, elektronika

4) IT, telekommunikáció, kibervédelem,

pénzügyi- és számviteli területek

5) Természettudomány, mezőgazdaság, élelmiszeripar,

természet- és környezetvédelem