Üzleti Etikai Díjátadó – 2023

Idén is csak 10 vállalat vehette át az Üzleti Etikai Díjat az üzleti élet egyik legrangosabb elismerését. Az üzleti etikus jelzőt ugyanis örökre adják az alapítók. A díj kötelez arra, hogy példamutató felelősséggel álljanak mindig helyt az üzleti életben. A tisztességes, felelős üzleti magatartás ugyanis egy értékrend, ami évente nem változik. Nem lehet lecserélni pillanatnyi érdekek miatt.  Csak az alapítók vonhatják vissza a titulus és logó használatának jogát.

Az alapítók: László Ervin világhírű, a Béke Nobel díjra többször jelölt tudós, író, a Budapest Klub alapítója és Demcsák Mária a hazai üzleti újságírás meghatározó alakja, a Piac és Profit alapítója.

Idén 100 pályázati felkérést adtak ki az alapítók a díjra jelöltek között. 54-en éltek is a felkéréssel. Csak pályázati felkérés birtokában lehet pályázni az üzleti etikus jelző viselésére. A magas színvonalat mutatja, hogy 17 pályázat a 42 tagú zsűritől egy-egy pont eltéréssel egyforma magas pontszámokat kapott.  A zsűri tagjai az előző években díjazott cégek vezetői.

Mintegy 130 élő, működő üzleti etikus céghez 2023-ban újabb 10 csatlakozott.

2023-ban üzleti etikai díjat kapott cégek:

  • Kisvállalat kategória
    Cudy Future Kft. Futár.hu Logisztikai Kft. Info Sierra Kft.
  • Középvállalat kategória
    BEPATECH Kft. Prolan Zrt. Techniq 2000 Kft.
  • Nagyvállalat kategória
    ALTEO Nyrt. Büttner Kft. MagNet Bank Magyar Közösségi Bank Zrt. Civita Group Nyrt.