Szakmai elismerésekre vonatkozó pályázatok HR és CSR témában

Az alábbi kezdeményezések kiváló lehetőséget nyújtanak a vállalkozók hálózatépítésére, tudásmegosztására, jó üzleti megoldások és gyakorlatok kihangosítására, valamint szakmai alapon elismerik és támogatják a kamarai hálózat közös céljainak előmozdítását. Mindhárom díjazásban közös, hogy a fókuszba a gazdaság működésének legfontosabb elemét, az embert helyezik. Három nagymúltú és kiemelkedően fontos díjat ajánlunk.

OHE – HR Oscar pályázat
Országos Humánmenedzsment Egyesület és a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamara közösen indított pályázatának célja jó HR management megoldások/gyakorlatok felkutatása, bemutatása és népszerűsítése. Az idén 32. alkalommal meghirdetett HR Oscar pályázat során olyan cégek, szervezetek, HR osztályok, szakemberek jelentkezését várjuk, akik valamilyen egyedi megoldást, módszert, innovatív eszközt vezettek be, fejlesztettek ki az elmúlt 1 évben a szervezetükben vagy kreatív (ám kivitelezhető) elképzeléseik eddig terv szintjén léteztek. A pályázat 3 kategóriában KKV, nagyvállalati és a BKIK támogatásával a “nem budapesti székhelyű és telephelyű vállalatok” számára került kiírásra.

Pályázatok beadási határideje: 2024. június 02. 23:59
További információ: https://ohe.hu/hr-oscar-2024-palyazati-felhivas-2/

CSR Hungary Díj
A 2024-ben 17. alkalommal meghirdetett Magyar Üzleti Felelősség – CSR Hungary Díj. A szokásoknak megfelelően 10 kategóriában  pályázható meg kis-közép-nagyvállalkozások, intézmények részéről a felelős és fenntartható üzlet, az ESG megoldások világában. A program évente lehetőséget kínál a szervezeteknek, hogy bizalmat és tudatosságot teremtsenek az érdekeltek körében felelős és fenntarthatósági irányításuk bemutatásával. A BKIK támogatásának köszönhetően idén elsőként a “legjobb nem budapesti CSR megoldás” külön kategóriában is osztanak díjat.

Pályázati anyagok leadási határideje: 2024. június 15.
További információ: https://csrhungary.eu/csr-menedzsment/jon-a-17-csr-hungary-dij-a-legjobb-esg-megoldasokert/

OFA – “Az Év Felelős Foglalkoztatója
Az idén kilencedik alkalommal hirdeti meg “Az Év Felelős Foglalkoztatója” pályázatát az OFA Nonprofit Kft. A jelenlegi munkaerőpiaci folyamatokra reagálva, a munkáltatóknak szükségük van a mindennapi fejlődésre, amit szemléletváltással, új eszközök alkalmazásával vagy a meglévők átszervezésével lehet elérni, reagálva a folyamatosan változó munkavállalói igényekre, az elkötelezett, elégedett munkavállaló megtartása, hatékonyságának növelése érdekében. A nagy népszerűségnek örvendő pályázatot a BKIK idén is támogatja.

A pályázat beadási határideje: 2024. július 19. 12:00
További információk: https://ofa.hu/hirek/matol-palyazhatnak-a-vallalkozasok-az-ev-felelos-foglalkoztatoja-palyazatra