A hétvégén a festők vizsgaremekei is górcső alá kerültek

A remekeket Budai Ferenc az Ipartestületek Somogy Megyei Szövetségének elnöke vezetésével értékelte a vizsgabizottság.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett festő, díszítő, mázoló és tapétázó mesterképzés elméleti óráit múlt héten intenzív gyakorlati oktatás követte.

A jelöltek elsajátították például a flóderezés technikáját, amellyel bármilyen felületen fa erezetű mintát lehet elérni, ezen kívül láthattunk tőlük márvány, illetve 3D hatású felületfestést is.

A gyakorlati vizsganapra múlt szombaton, október 13-án, az éppen jubileumi 75. évfordulóját ünneplő Pécsi Szakképzési Centrum Pollack Mihály Szakközépiskolájában került sor. A jeles évfordulóra számos vendég érkezett, közülük a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület alelnöke, Kovács László Zoltán, aki szintén kitüntetett figyelemmel kísérte végig a vizsga folyamatát.

A kijelölt falfelületeken különböző eljárással és technikákkal dolgoztak és számos munkában megjelenítésre került a képzés és a vizsga helyszínét biztosító intézmény 75-ös évszáma. A nap végén a hét mesterjelölt munkájáról az értékelő bizottság elismerően nyilatkozott.

Mesterképzésekről további információ a Humánerőforrás-fejlesztés menüpontra kattintva érhető el.