Ljubljanai SILA Nemzetközi Karácsonyi Vásár

Idén 25. alkalommal kerül megrendezésre Szlovénia legnagyobb jótékonysági rendezvénye, a Ljubljanai SILA Nemzetközi Karácsonyi Vásár. A 2018. december 2-án, vasárnap a Grand Union Hotelben sorra kerülő vásáron Magyarország Ljubjanai Nagykövetsége is részt vesz egy standdal, ezáltal is segítve a magyar cégek és termékeik minél szélesebb körű nemzetközi népszerűsítését.

Az értékesítés bevétele jótékonysági célra kerül felhasználásra, a SILA-IWCL szervezet által felkarolt rászorulókat támogatja. Idén a vidéki, elmaradott térségek szellemileg sérült személyei és az idős korosztály részesülnek a támogatásban. A jótékonysági cél megvalósítása elősegíti egy pozitív kép kialakítását az ott megjelenő vállalkozókról és Magyarországról is.

 

A hazai vállalkozók termék felajánlásait november 15-ig várják a e-mail címen.

 

Vidéki helyszínekről kérik a termékek Külügyminisztériumba történő eljuttatását november 23-ig: 1027 Budapest, Fő utca 81, Külügyminisztérium Postázó (angol nyelvű szórólapok elhelyezése a nagykövetség standján szintén megoldott)

 

A szervezőkről:

A SILA (Slovenian International Ladies’ Association) Szlovén Nemzetközi Nőklub egy nem kormányzati, non-profit egyesület, melyet 1993-ban alapítottak a Szlovéniába akkreditált nagykövetek feleségei. Jelenleg több mint 30 országból közel 130 tagja van, akik között megtalálhatók a diplomáciai képviselők házastársai éppúgy, mint a szlovén üzleti világ szereplői. A szervezet legfontosabb eseménye a minden év adventi időszakában megrendezendő Ljubljanai SILA Nemzetközi Karácsonyi Vásár, melyen a Szlovéniába akkreditált nagykövetségek állítanak fel standokat és ott a saját országukra jellemző termékeket és szolgáltatásokat promótálják, értékesítik.

 

A Karácsonyi Vásárról:

A vásár idén is Ljubljana belvárosában, a Grand Hotel Unionban kerül megrendezésre, amin a szlovén lakosság és a turisták mellett a sajtó képviselői is előszeretettel vesznek részt. Minden évben több ezres látogatottság mellett jelentős sajtóvisszhangot kap a rendezvény. Tavaly a bemutatott termékek értékesítéséből több mint 40.000 euró folyt be, aminek teljes összegét a rászoruló szervezetek támogatására fordították. További információ, esetleges pénzügyi felajánlások lehetősége a www.sila.si honlapon található.

 

A SILA Karácsonyi Vásár magyar standjának felelőse nagykövetségünkön Fehér Lajos Dániel külgazdasági attasé, aki szívesen áll az Önök rendelkezésére további információkért a + 386 1 583 0415 telefonszámon, vagy a e-mail címen, ahová felajánlásaikat is várjuk.