Tavola 2020 – prémium élelmiszerek és kézműves gyártók nemzetközi vására

Az Enterprise Europe Network hálózat szervezésében idén is nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor Európa vezető élelmiszeripari kiállításán, ahol a csúcsminőségű élelmiszerek széles választéka mellett jövőbeni üzleti partnereikkel is megismerkedhetnek a résztvevők.

Bővebben…

Dubai EXPO2020 világkiállítás

A Dubai EXPO2020 világkiállításra 2020. október 20. és 2021. április 10. között kerül sor, melyre 25 millió látogatót várnak. Jelen állás szerint 183 ország fogja képviseltetni magát és a szűkös anyagi lehetőségekkel rendelkező államoknak jelentős forrásokat biztosítanak. Az Expo fő témája az „Elmék összekapcsolása, a jövő építése” (Connecting Minds, Creating the Future): egy helyen összehozni különböző népeket, nyelveket és technológiákat. A központi kupolához három tematikus szárny kapcsolódik: lehetőség, fenntarthatóság és mobilitás. A világkiállítás 438 hektáros területet foglal el, naponta 130-170 ezer látogatóra számítanak.

Bővebben…

THAIFEX – ANUGA ASIA 2020 nemzetközi élelmiszer kiállítás

A Thaiföldi Kereskedelmi Minisztérium Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Hivatala (DITP) a Thaiföldi Kereskedelmi Kamarával valamint a Koelnmessse GmbH vásárrendező céggel együttműködve 2020 szeptember 22. és 26. között megrendezi Ázsia legjelentősebb élelmiszer és ital árubemutatóját, azaz a Thaifex  – Anuga Asia 2020 nemzetközi  élelmiszer kiállítást.

Bővebben…

25. VIROEXPO vásár és kiállítás

VIROEXPOA rendezvényt a koronavírus terjedésének megelőzése okán tett intézkedéssorozat végett a szervező későbbi időpontban fogja megrendezni, melyről a Kamara honlapján tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Az idei évben 2020. március 13-15. között kerül megrendezésre  a 25. VIROEXPO vásár és kiállítás, amely  Horvátország egyik legjelentősebb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítása. Tavalyi évben Verőcén (Virovitica) 29 ország,  625 kiállítója mutatkozott be rekord számú több, mint  31.000 látogató előtt, összességében közel 15.000 m2 kiállítói területen.

Bővebben…

Fókuszban a turizmus – belgrádi üzletember-találkozó

Tavaly több mint 900 kiállító vett részt a belgrádi turisztikai kiállításon, és több mint 65 000 látogató tekintette meg a standjukat. Az idei évben eddig már közel 600-an jelezték részvételi szándékukat. Az eseménnyel egy időben kerül megrendezésre a “Food Service Industry Fair HORECA” és a Nemzetközi BEOWINE Borászati Vásár és Kiállítás, amely 2005 óta része a rendezvénysorozatnak.

Bővebben…

Szellemi tulajdon a kkv-k számára: Szellemi tulajdon védelme a kereskedelmi vásárokon

Az egyre inkább integrált globális értékláncok megjelenésével és az innováció folyamatos ösztönzésével a kereskedelmi vásárok az egyik legfontosabb és leghatékonyabb eszközzé váltak az új piacok világméretű eléréséhez. Noha a vásárokon vagy a kiállításokon való részvétel jelentős előnyöket adhat, a kkv-knak tisztában kell lenniük a szellemi tulajdonnal védett alkotásaik, termékeik és szolgáltatásaikat ott érő lehetséges kockázatokkal.

Bővebben…