Megjelenési lehetőség a Radványi Kézműves Vásáron

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Magyar-Szlovák Tagozat idén immár 16. alkalommal szervezi meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával a magyar népi kézművesek közös megjelenését a Radványi Vásáron.

 

Besztercebánya ebben az évben ünnepli várossá emelkedésének 764. évfordulóját, amely alkalmat ad a tradicionális Városnapok programsorozat és a 362. Radványi Kézműves Vásár megrendezésére. A Városnapok és a Radványi Vásár ideje 2019. szeptember 6-8., (péntek-vasárnap). A programon való részvétel díja 110 Eur/cég, a résztvevőt továbbá a szállás és kiutazás költsége terheli. A vásáron egységes, magyar megjelenést tükröző stand áll a kézművesek rendelkezésére.

Értékesítés: Külföldi személy piacon, vásáron való értékesítésének feltétele a Szlovák Köztársaságban, az egyéni vállalkozás vagy cég DPH (szlovák ÁFA) regisztrálása a pozsonyi Adóhivatalnál, illetve 2011. január 1-től kötelező a jogszabályban előírtaknak megfelelő pénztárgép használata, amit az adóhatóságnál szintén regisztrálni szükséges. 2019. nyártól az elektronikus regisztrációs pénztárgépek használatáról áttérünk az online regisztrációs pénztárgépre.

Az SNP téren árusító kézműveseknek vállalniuk kell, hogy a vásár teljes ideje alatt árusítanak, közben bemutatóznak, népviseletet vagy korhű ruhát viselnek.

A vásárra való jeletkezéshez az alábbi anyagok benyújtása szükséges a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részére (

Pályázati anyag tartalma:

  • JELENTKEZÉSI LAP2019
  •  szlovák Áfa regisztrációról szóló rózsaszín kártya,
  • fotódokumentáció a termékekről, saját sátorról

 

Határidő: 2019. június 25.

A szervezők a pályázat eredményéről 2019. július 5-ét követően küldenek tájékoztatást kamaránknak.

További kérdésével forduljon Nyerges Andreához a 32/520-868-as vagy 30/598-1259-es telefonszámon.

Bővebben a Felhívásban olvashat a rendezvényről.