Sikeresen lezajlott a nemzetközi találkozó Piranban

A kulturális örökség revitalizációját megcélzó CE1013 azonosítószámú REFREsh rövid nevű pályázat nemzetközi találkozójára került sor, ezúttal Piranban, Szlovéniában.

A projektben résztvevő öt ország projektmenedzserei és szakmai szakértői találkoztak, hogy a kétnapos rendezvényen összegezzék a projekt előrehaladását, az elért eredményeket, valamint megvitassák a következő időszak feladatait.

A találkozón a szakmai szakértők által bemutatásra kerültek az előző időszakban elkészített szakmai anyagok, úgy, mint az újrahasznosítási koncepció, valamint a megvalósíthatósági tanulmány.

Mindkét anyag megvitatása és jóváhagyása megtörtént.

Az újrahasznosítási koncepció, valamint a megvalósíthatósági tanulmány a projektben lejelentett helyszínre vonatkozóan készült el, Magyarország esetében ez a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény épülete.

A következő időszak feladata egy előre kidolgozott sablon alapján egy közös módszertan és struktúra kialakítása a kreatív helyszín térbeli, funkcionális struktúrában történő integrálásához kapcsolódóan.

 

A jelenleg is futó munkacsomag, mely 2019. december végéig tart, a Pécs- Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) vezetésével valósul meg.

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.