I-DARE, hogyan készítsünk jó üzleti tervet?

Elkészült a projekt kézikönyv “HANDBOOK” olyan horvát és magyar vállalkozói tapasztalatokkal és információkkal, melyekre egy mai, elsősorban kezdő vállalkozónak szüksége lehet.

Az I-DARE projekt gimnazistáknak és szakközépiskolásoknak, valamint fiatal felnőtteknek is biztosított tréningeket az üzleti terv készítéséről. A szakavatott zsűri kiválasztotta a legjobb tíz horvát és magyar üzleti tervet, így a projekt annak megvalósításának végéhez közeledik. Minden résztvevő nyertes, hiszen ingyenesen részt vehettek a projekt képzésein, programjain, a legjobbak pedig további inkubációs lehetőségeket nyernek a tényleges vállalkozásuk megalapításához. A projekt során vállalkozói tapasztalatokat, vállalkozás indításánál fontos jogszabályokat, üzleti terv készítéséhez szükséges hasznos információkat gyűjtöttek össze a szakemberek, melyeket magyar, horvát és angol nyelven is kézhez kapnak az érdeklődők.

A magyar nyelvű kézikönyv bemutatására 2018. november 15-én kerül sor az országos Fiatal Vállalkozók Hete pécsi rendezvény alkalmával. Minden érdeklődőt várunk, aki tájékozódni szeretne a vállalkozói életről, a jó üzleti terv készítésének feltételeiről, továbbá bemutatásra kerülnek a legjobb gyakorlatok horvát és magyar példákon keresztül. A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) 2018. november 12-18. között a világ 170 országához hasonlóan, Magyarországon immár XI. alkalommal rendezi meg a Fiatal Vállalkozók Hetét. Az eseménysorozatra a Global Entrepreneurship Week (GEW) nemzetközi
mozgalom keretén belül kerül sor, mely a világ legnagyobb vállalkozásösztönző rendezvénysorozata. A GEW küldetése a világot előre mozdítani és kivezetni a válságból a vállalkozók és az innováció inspirálása révén.

A 2018. november 15-ei rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, kérjük regisztráljon itt: http://fvh2018.fivosz.hu/

A projektről további információ a www.i-dare.net oldalon található, kérdése esetén forduljon hozzánk bizalommal az e-mail címen.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az I-DARE projekt vezetője, amely horvát és magyar fiatalok pályaorientációjában, munkanélküliek elhelyezkedési esélyének javításában segít.

A projekt az EU támogatásával a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg.