Albán delegáció érkezett a gazdasági együttműködés jegyében

Az Magyarországi Albán Nagykövetség szervezésében a tiszteletbeli konzul,  Dr. Kliti Hoti, Skodra és Pécs város közötti kulturális, társadalmi és gazdasági kapcsolat kialakítása és erősítése céljából látogatott Pécs Város Önkormányzatához. A konzul látogatása alatt a gazdasági együttműködés okán a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamaránál is találkozót kért.

 

A találkozón felek bemutatták egymásnak régiójuk gazdasági és társadalmi helyzetét, az ezzel kapcsolatos kihívásokat és megoldásukra javasolt terveiket. Ebben kitértek: A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara működésének jellegzetességei, jelenleg futó projektek és a Pécsi Tudományegyetemmel való kooperáció bemutatása, továbbá Albánia Skodra tartomány és Skodra város földrajzi elhelyezkedésének, gazdasági szerepének ismertetése. A konzul látogatásának célja Skodra és Pécs városok közötti aktív gazdasági együttműködés kialakítása.

A PBKIK elnöke, Dr. Síkfői Tamás, büszkén mesélt az elmúlt évek sikeres Open4Business nemzetközi üzletember találkozókon elért sikerekről, illetve a Young Spirit programról, melyben az ország öt legnagyobb egyeteme és öt legnagyobb kamarája dolgozik együtt. Céljuk, hogy a fiatal kutatókat összehozzák a fiatal innovátorokkal a piaci alapú, reálgazdaságban hasznosítható termék- és szolgáltatásfejlesztés érdekében.