Tájékoztató napok a baranyai kis- és középvállalkozók támogatására – akár 135 ezer Euró támogatást nyerhetnek a B Light projektben

Egyedülálló pályázati lehetőséget ismerhetnek meg a kis- és közepes vállalkozások képviselői azon a rendezvénysorozaton, amelyet a Baranya Megyei Önkormányzat cége, a Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség koordinál. Az Interreg V-A, B Light projekt a határon átnyúló együttműködést támogatja, melynek segítségével a vállalkozások közös pályázat segítségével, termékeikkel vagy szolgáltatásaikkal kiléphetnek a nemzetközi piacra. A program keretében maximum 180 ezer Euro összegre pályázhatnak a vállalkozók, amelyből 135 ezer Euro a támogatás.

A tájékoztatón a résztvevők megismerhetik a baranyai gazdaság helyzetét, a vállalkozások lehetőségeit a térségben, és a nemzetközi térben, ezen belül az Interreg V-A, B Light konstrukcióban rejlő lehetőségeket. Ezt követően a résztvevőknek lehetősége nyílik személyesen is konzultálni a térség országgyűlési képviselőivel, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökével és a baranyai képviselőkkel, valamint az Interreg V-A, B Light projekt vállalkozói tanácsadóival.

 

A mostani kiírás a B Light projekt harmadik fordulója, mely a tervek szerint 2019. januárjában nyílik meg, és márciusig lehet benyújtani. A rendezvénysorozaton A Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség munkatársai részletesen bemutatják a pályázat feltételeit, emellett konkrét segítséget tudnak nyújtani a horvátországi partner vállalkozások keresésében, hiszen szoros kapcsolatot tartanak fenn a horvátországi határmenti vállalkozásfejlesztési ügynökségekkel valamint Magyarország Eszéki Főkonzulátusának munkatársaival, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával és Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Horvát Tagozatával.

 

 

A pályázat lényege, hogy a megvalósítás területéről (azaz a horvát-magyar határ menti megyék területéről) horvát-magyar kis és közepes vállalkozások közösen nyújtsák be pályázati javaslataikat, amelyek az üzleti élet majdnem minden területéről érkezhetnek. Fontos kritérium a pályázás során, hogy innovatív, újszerű megközelítést is tartalmazzon, hozzáadott értéket is képviseljen a benyújtott pályázat. A pályázati koncepciókat angol nyelven kell benyújtani, erre az érdeklődő vállalkozóknak mindenképpen fel kell készülniük.

 

További információ a pályázatról:

www.bmfu.hu