Aktuális társadalmi kihívásokkal foglalkozó innovatív projektet valósít meg? Nyújtsa be pályázatát Ön is!

Idén 15. alkalommal teszik közzé a SozialMarie Díj felhívását, mely során olyan kitüntetésre érdemes projekteket keresnek minden szektorból, melyek társadalmi kihívásokra kutatnak és emelnek át gyakorlatba innovatív megoldásokat.

Az innovációkat Magyarországról, Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából és Horvátországból várják. 2019. május 1-én a bécsi Díjátadón széles közönség előtt 15 projektet tüntetnek ki a SozialMarie Díjjal: az első három nyertes 15.000 euró, 10.000 euró és 5.000 euró díjazásban részesül, míg további 12 díjazott projektenként 2.000 euró elismerést kap.

KINEK szól a felhívás?
Aktuális társadalmi kihívásokkal és problémákkal foglalkozó projektgazdáknak.
Magánszemélyeknek,  a civil szférának (informális csoportok, nonprofit szervezetek), az üzleti szférának, és a közszektornak egyaránt.
Ausztria, Magyarország, Csehország és Szlovákia egész területéről érkező projekteknek.
Horvátországban, Szlovéniában, Lengyelországban és Németországban megvalósuló projekteknél csak a Bécs 300 kilométeres körzetében működő innovációkkal lehet pályázni.

MELYEK a benyújtott projektekkel szembeni elvárások?
A projektnek meg kell felelnie a pályázati feltételeknek.
Olyan projektek jelentkezését várjuk, amelyek a gyakorlatban már bizonyítottak, és van jövőjük – vagyis, amelyek a pályázat benyújtásakor már értékelhető eredményeket értek el, és lesz folytatásuk is. Lezárt és még csak ötlet stádiumban lévő projekteket nem fogadunk el.
A benyújtott pályázat legyen olyan társadalmi hatású innovatív projekt, mely megfelel a SozialMarie társadalmi innovációról szóló kritériumainak.
Egyszerre több pályázat is benyújtható, de a projekteknek egymástól függetlennek kell lennie, és külön pályázati űrlapon szükséges benyújtani. Korábban már benyújtott projektekkel is lehet újra pályázni, amennyiben korábban még nem részesültek díjban.

HOGYAN lehet a pályázatot benyújtani?
A pályázatot online, a honlapunkon lehet benyújtani (www.sozialmarie.org).
A hiánytalanul kitöltött pályázati adatlapot 2019. január 22. kedd 23:55 percig kell online beküldeni.
A teljes pályázati anyagot, beleértve a PDF-csatolmányokat két nyelven kell benyújtani: a beküldési területnek megfelelő nemzeti nyelven ÉS külön angol nyelven. Kivétel: A Horvátországból, Szlovéniából, Lengyelországból és Németországból érkező pályázatoknál elegendő csak az angol verzió.
A pályázás technikai kérdései kapcsán keresse fel a GYIK-et.
Egyszerre több pályázat benyújtásának mikéntjéről bővebb tájékoztatást talál a GYIK-ben.
Az adatlapot csak akkor lehet beküldeni, ha minden kötelező mezőt kitöltött és nem lépte túl a szövegdobozonként meghatározott maximum karakterkorlátot. Az adatlap sikeres benyújtását automatikus e-mail visszaigazolás kíséri.

A pályázati kiírást ITT találja.