Támogatás induló vállalkozásoknak

A 40 milliárd Ft keretösszeggel rendelkező “Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” és az “Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása” című kiemelt felhívás keretében 4,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a saját vállalkozás indítását tervezők.

 

A pályázat célja a 30 év feletti álláskeresők és a 30 év alatti fiatalok támogatása, felkészítése saját vállalkozásuk indítására, üzleti tervük kialakítására képzéssel, tanácsadással, mentorálással, valamint a kombinált pénzügyi támogatás igénybevételére való felkészítéssel.

A képzés sikeres elvégzését követően a GINOP-5.2.7-18 és a GINOP-5.1.10-18 pályázati felhívások alapján, a jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, az első komponensben nyújtott képzési programokat eredményesen elvégző, vállalkozásukat megalapító vállalkozók maximum 4.573.800 forint, vissza nem térítendő forrásban részesülhetnek 100%-os intenzitással, induló költségeik támogatása céljából, valamint további visszatérítendő támogatás igényelhető a projekt megvalósításához a GINOP-8.8.1-17 Foglalkoztatás ösztönzése célú hitelprogram keretében.

A vállalkozásindítással kapcsolatos képzések várhatón 2019. év elején indulnak; a program feltételeiről és az induló képzésekről bővebb információ a pályázat honlapján érhető el:

Álláskeresők képzése és mentorálása a Dél-Dunántúli Régióban