Virtuális Erőmű Program – Díjátadó Gála

2019. március 6-án, szerdán kerül megrendezésre a Parlamentben a Virtuális Erőmű Program tavaszi Díjátadó Gálája, melyen a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is díjat vesz át.

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. (MI6) valamint a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara stratégiai együttműködési megállapodást írt elő, melyben elvállalta a Virtuális Erőmű Program mentori szerepkör ellátását.

A Virtuális Erőmű Program pályázat mára Európai Bizottsági díjas, nemzeti mintaprojektté vált, melyet a Köztársasági Elnöki Hivatal is támogat.

A stratégiai megállapodás aláírásával a Felek vállalták a pályázathoz kapcsolódó együttműködést.

A Virtuális Erőmű Program fenntarthatósági pályázatokat működtet vállalati, intézményi, iskolai, diák és lakossági, valamint önkormányzati célcsoportok részére, melyeket évente kétszer megrendezett Díjátadó Gálákon részesít díjazásban.

A VEP, mint Interreg Europe jó gyakorlat, jelenleg nemzetközi terjeszkedés alatt áll: Svédország, Románia, Olaszország és az Egyesült Királyság szervezetei is tárgyalásokat folytatnak a MI6 vezetőivel a VEP Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat (EKP) névre keresztelt alapprogram átvételének lehetőségéről. 2019-ben várhatóan három országban indulhat el a bevezetése.