„A siker titka a szakmai elhivatottság és tudás mellett az emberi értékek képviselete és tisztelete”

Évtizedek óta irányítja ügyvezetőként a baromfihús továbbfeldolgozásával, csirke- és pulykahús alapanyagú készítmények gyártásával és forgalmazásával foglalkozó eFeF Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft.-t Fodrócziné Pohl Margit, aki ma már 180 munkatársával dolgozik a pécsi vállalkozásban. Az országszerte elismert eFeF Kft. korszerű gépi technológiák alkalmazásával, folyamatos fejlesztésekkel, modern csomagolások bevezetésével, a választék állandó bővítésével igyekszik a fogyasztók változó igényeinek megfelelni. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Fodrócziné Pohl Margit munkáját Életmű Díjjal ismerte el.

– Cégvezetőként miként tartotta életben, hogyan fejlesztette az eFeF Kft.-t az elmúlt évtizedekben?

– Az eFeF Kft-t 1992-ben osztrák és magyar tulajdonosok alapították Pécsett. A magyar tulajdonrész a 24 fős management tulajdonában volt. A külföldi tulajdonos szakmai hozzáértéssel rendelkező befektető, így kellő tudással és stratégiai felkészültséggel segítette és segíti az innovatív, motivált és képzett magyar managementet. A cég 60 fővel és 600 milliós árbevétellel indult, 2018-ra elértük a 180 fős foglalkoztatottságot és a 7 milliárd forintos árbevételt. Termékeink kizárólag baromfihúsból készülnek, nem tartalmaznak jelölésköteles allergéneket, sem glutént és laktózt, mint ahogy ízfokozót és szóját sem. Az utóbbi két évben elkezdtük ALPI márkanév alatt a GMO-mentes termékcsaládunk forgalmazását, amivel újra elsőként sikerült megjelennünk, ezzel javítva piaci helyzetünket.

– Miben áll a cég, az ön munkájának a sikere?

– Az eFeF Kft. 26 éves tapasztalattal rendelkező, jól szervezett, biztonságosan működő cég. Büszke vagyok arra, hogy részt vehettem a vállalkozás alapításában, illetve arra, hogy képzett és motivált munkatársaimmal a kezdetek óta szervezhetem működését. Fontosnak tartom, hogy az általunk előállított élelmiszer biztonságos, jó minőségű és eredményt termelő legyen. Egy cég ereje az innovációban rejlik, ezért a tudást, a jó csapatmunkát és az elkötelezettséget kulcsfontosságúnak tartom. Stratégiai elvem: rugalmasság, minőség és a vevők maximális kiszolgálása. A siker titka a szakmai elhivatottság és tudás mellett az emberi értékek képviselete és tisztelete. Pályafutásom során megszerzett tapasztalataim alapján a legfőbb érték a kiváló műszaki és technológiai háttér, illetve az emberi erőforrás és annak menedzselése.

– A baranyai üzleti közösség, a kamara milyen hátteret adott a vállalkozás sikeres működéséhez?

– A baranyai üzleti közösség, a kamara előadásaival és szakmai támogatásával, szervezett szakmai útjaival segítette a személyes és szakmai fejlődésemet, ezáltal pedig a cég növekedéséhez is hozzájárult.