Megbízható bolt valóságos üzletekkel és szervizhálózattal

Folkmann Ferenc már a vállalkozása indításakor felismerte az online kereskedelemben rejlő lehetőséget, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a Laptopszalon Kft. mára Baranya megye legnagyobb vállalkozásai közé tartozik, és országos szinten is az egyik legjelentősebb informatikai szaküzlet- és szervizhálózatot üzemelteti. Évekkel ezelőtt nyitottak a viszonteladók, az oktatási és a kkv-területek felé, emellett vonalkód-technológiai eszközök és -megoldások forgalmazásával bővült tevékenységük. Folkmann Ferenc munkáját a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Az Év Kereskedője Díjjal ismerte el.

– Fontos, hogy lépést tartsunk a piaccal, a változásokkal, és időben felismerjük, hogy mire van kereslet. Éppen ezért az utóbbi években egyre szélesebb portfóliót kínálunk: a drónok, az akciókamerák mellett ma az egyik legnagyobb érdeklődés az okostelefonok és okosórák iránt van, illetve megkezdtük a vonalkódtechnológiai és barkácstermékek forgalmazását is. A siker egyik legfontosabb tényezője a szakmailag felkészült csapat, amely a vállalkozás mögött áll. Ma nehéz az árral versenyezni, ezért a hozzáadott értékkel, a szolgáltatásokkal tudunk többek lenni másoknál. Fontos hangsúlyozni, hogy megbízható bolt vagyunk, valóságos üzletekkel és szervizhálózattal, mivel a nagy értékű árucikkek vásárlásakor a bizalom, a szakértelem és a megbízhatóság fontos tényező – osztja meg a tavaly 10 milliárd Ft forgalmat elért cégcsoport sikerének titkát a tulajdonos-ügyvezető.

– Pécsről működtet egy országos szaküzlet- és szervizhálózatot. Ennek milyen előnyei vagy hátrányai vannak?

– Büszke vagyok arra, hogy pécsi vagyok, és hogy ezeket az országos sikereket ebből a városból érhettük el. Cégünk menedzsment-szerkezete decentralizált, ami azt jelenti, hogy vezetőink és kategória-menedzsereink is vidéki nagyvárosokban, központokban dolgoznak. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy így is lehet hatékonyan működni és példaértékű eredményeket elérni.

– Merre fejlődik tovább a cégcsoport?

– A cégcsoportunkba tartozik a Biciklikk.hu webáruház, amellyel a főváros mellett egy több mint négyszáz m2-es szaküzlettel Pécsett is jelen vagyunk. Itt is folyamatosan bővül a paletta, és a legkeresettebb márkák mellett egyre nagyobb teret kapnak az elektromos kerékpárok, illetve rollerek. Hiszünk abban, hogy elérhető egy tisztább üzemanyaggal működő jövő, ezért további, elektromobilitáshoz kapcsolódó járművekkel, autókkal, és a töltéshez szükséges megoldásokkal szeretnénk bővíteni a kínálatot. Nemsokára indítjuk az E-GO webáruházat, illetve már működtetjük az E-MOB online magazint. Ez utóbbival az elektromobilitáshoz kapcsolódó híreket, információkat hozzuk közelebb az emberekhez, hogy egyre többen ismerjék meg ezt a technológiát és váltsanak környezettudatosabb életmódra, ahogy mi is igyekszünk ezt tenni a mindennapjainkban.

Kis Tünde