Elnökségek találkoztak Mohácson

Már hagyománnyá vált, hogy a kamara városi elnökségei minden évben találkoznak. Idén a komlói, siklósi, és a szigetvári testületek tagjait a mohácsi elnökség látta vendégül. A találkozón Mohács város polgármestere is tájékoztatót tartott.

A program, a 2018-ban Mohácsi Idegenforgalmi Díjat kapott, Lakatos László fazekas népi iparművész látványműhelyének meglátogatásával indult. A mester bemutatta a látogatóknak az édesapjától örökölt szakma fogásait, a mohácsi fekete kerámia készítésének folyamatát, valamint az általa kifejlesztett termékeket.

A Sombereki horgásztó látogatásával folytatódott a program, melynek kialakításáról Kiss Géza tógazda beszélt, bemutatva az előző évben történt szálláshelyfejlesztést is. A következőkben a kamara elnöke, Dr. Síkfői Tamás tartott tájékoztatót a megye gazdasági életében aktuális folyamatokról, lehetőségekről. A szakmai program zárásaként Szekó József, a már több mint 20 éve hivatalban lévő mohácsi polgármester, kötetlen beszélgetés során osztotta meg a gazdaságilag jól potentált város sikerének néhány „titkát”.