DDGK ösztöndíjak újra

A hagyományoknak megfelelően idén ismét kiosztásra kerültek a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) ösztöndíjai.

Ebben az évben is 2 iskolában 4 tanuló nyerte el az ösztöndíjakat, – amely 120.000 Ft volt tanulónként – és kapta meg az ezzel járó elismerő oklevelet.

A PSZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumából 3 tanuló a Lőrincz Alapítvány, a KSZC Nagyatádi Ady Endre Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, és Kollégiumából 1 tanuló a Pro Futuro Nagyatád Alapítvány jóvoltából kapta meg a DDGK ösztöndíjat.

Az ösztöndíjakat idén is azok a tanulók kapták, akik az adott iskolai tanévben a legjobb tanulmányi és szakmai eredményt érték el. Az Alapítványok kurátorai az értékelésnél figyelembe vették a félévi és az év végi tanulmányi eredményeket, a szakmai vizsgák eredményét és az országos tanulmányi versenyeken elért eredményeket.

A 2018/19-es tanév díjazottjai:

A PSZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumából:

  • Kiss György Krisztián (Gépgyártástechnológiai technikus)
  • Németi Zsolt (Mechatronikai technikus)
  • Börcsök Erik (Elektronikai technikus)

A KSZC Nagyatádi Ady Endre Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, és Kollégiumából:

  • Pókos Attila (Gépgyártástechnológiai technikus)

Az ösztöndíjakkal a DDGK-nak nem titkolt célja, hogy támogassa és ösztönözze a diákok tanulmányait, maradjanak a szakmában, folytassák a tanulmányaikat felsőfokú iskolákban, valamint, hogy a legjobbak a Klaszter valamelyik tagvállalatánál helyezkedjenek el, hiszen óriási lehetőségek vannak ezeken a területeken.

A DDGK számára külön öröm, hogy a 4 tanulóból 3 felsőfokú szakirányú tanulmányokat szeretne folytatni szeptembertől, egy tanuló pedig technikusként fog elhelyezkedni a szakmájában.

A díjazottaknak ezúton is szívből gratulálunk!