Eurochambres felmérés az egységes piac hiányosságairól

A tavaly októberi brüsszeli Európai Vállalkozói Parlamentben a vállalkozók közel 70%-a válaszolt nemlegesen a következő kérdésre: „Kellően integrált-e az egységes piac, lehetővé teszi-e az Ön vállalkozása számára a szabad működést és versenyt?”. 2014-ben a részvevő vállalkozók 84%-a válaszolt nemmel ugyanerre a kérdésre. Az eredmények ugyan kis javulást mutatnak, de a vállalkozók túlnyomó többsége még mindig úgy gondolja, hogy hosszú út áll előttünk.

 

Az Európai Bizottság új jogalkotási ciklust indít ez év novemberében Ursula von der Leyen bizottsági elnök vezetésével. Jelen felmérésnek az a célja, hogy rávilágítson az egységes piac hiányosságaira, és támpontokat adjon az új Bizottságnak a helyes szakpolitikai célok kitűzéséhez.

 

A kérdőívet magyar nyelven is elérhetővé tettük a következő linken: https://my.surveypal.com/EUROCHAMBRES-Survey-on-obstacles-in-the-Single-Market

Kitölteni kizárólag online lehet, a határidő 2019. szeptember 25.

 

A sikeres felmérés érdekében fontos, hogy a kérőívet minél több, Magyarországon működő és az Európai Unió egységes piacára exportáló, vagy onnan importáló vállalkozás kitöltse, valamint jó és rossz tapasztalatait megossza.