Figyelem! Régi átverés új névvel

Heti jogász – Mint arról korábban már írtunk, több vállalkozás is megkereste kamaránkat azzal, hogy valós Európai Uniós rendeletre hivatkozva adatszolgáltatásra szólította fel őket egy német cég. Ha a vállalkozás visszaküldte az adatait és aláírta a levelet, valójában szerződést kötött a European Business Number EBN, DAD GmbH hamburgi székhelyű vállalkozással.

A napokban kapta kézhez kamaránk a Net GmbH, ugyancsak hamburgi illetőségű vállalkozás levelét, mely kísértetiesen hasonlít a DAD GmbH leveléhez. Az DAD GmbH-ról szóló legutóbbi cikk itt található.

A Net GmbH az EU általános adatvédelmi rendeletére, ismertebb nevén a GDPR-ra hivatkozva – első ránézésre – adatszolgáltatást kér a vállalkozásoktól, természetesen aláírva és lepecsételve. (Levelük másolata a cikk alatt megtalálható, a levél 3. oldala az eredeti nyomtatványon is jóval halványabb.) Amennyiben a vállalkozás a kért adatokat aláírva visszaküldi, szerződést köt a Net GmbH-val, melyben a német cég vállalja, hogy 711,- Euro fejében a vele szerződő vállalkozás adatai rendszerében nyilvántartja és honlapján elérhetővé teszi.

A fentiek alapján ismételten nyomatékosan FELHÍVJUK MINDEN VÁLLALKOZÓ FIGYELMÉT, HOGY ne töltsön ki és ne küldjön vissza olyan dokumentumot, amelynek tartalma nem teljesen világos és egyben fizetési kötelezettséget is tartalmaz.  A későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében minden esetben CSAK OLYAN DOKUMENTUMOT ÍRJON ALÁ, AMIT ELŐZŐLEG ÁTOLVASOTT, A DOKUMENTUMBAN FOGLALTAKAT MEGÉRTETTE, VAGY A DOKUMENTUM TARTALMÁVAL KAPCSOLATBAN MEGNYUGTATÓ ÉS HITELT ÉRDEMLŐ MÓDON TÁJÉKOZÓDOTT!

 

Net GmbH levele