Lépj velünk a fejlődés útjára!


Még lehet jelentkezni beszállítói mentoráltnak az Országos Vállalkozói Mentorprogramban.

Miért tér el alapjaiban ez a projekt a korábbi, vállalkozásokat segítő hazai pályázatoktól?

Itt nem tanácsadók, vagy külsős szakemberek fogják segíteni a cégeket, hanem olyan, hasonló területen működő sikeres vállalkozók adják át a személyiségükkel is hitelesített tudást, akik már jó néhányszor átéltek hasonló helyzeteket vállalkozásuk működtetése során.

 

Az egyéves program célja, hogy érdemben növelje a hazai KKV-k versenyképességét, melyet sikeres hazai közepes- és nagyvállalkozók bevonásával, tapasztalataikra építve, szakmai mentorálással kívánja elérni a program.

 

A szakmai mentorálás során beszállítói fejlesztést és külpiacra lépést támogatunk. Olyanok jelentkezését várjuk, akik később beszállítókká kívánnak válni, akár a saját mentorcégük beszállítójává és ezért hajlandóak sikeres cégektől tanulni.

A szakmai mentorálást csoportos keretekben és módszertannal valósul meg. Egy mentornak több mentoráltja van. Közös fejlődési feladataik vannak, és konkrét szakmai célt irányoznak elő.

 

Mentoraink Baranya megyében a Seres Gépipari és Szolgáltató Kft., a LAFARFE Cement Magyarország Kft. valamint a Z-Elektronika Kft.

 

A mentor az a sikeres vállalkozó, aki megosztja tapasztalatait, az ambíciózus kisvállalkozásokkal, vagy azok csoportjával.

A mentor nem tanácsadó, és nem is egy coach. Nem azért van, hogy megoldja a cégek éppen aktuális problémáját, hanem azért, hogy segítse magát a megoldási folyamatot.

A feladat mindig magán a mentorálton van, azon a vállalkozáson, amelyik vállalja a fejlődési utat. A mentor fel tudja tenni azokat a kérdéseket, amik előre viszik a fejlődést, és tudja ösztönözni is a mentoráltját.

 

Az országos vállalkozói mentorprogram célja, hogy olyan feltételeket teremtsen, ahol a saját területükön komoly sikereket elért vállalkozók tudása érdemben tud hasznosulni, azaz: szervezett keretek között legyen lehetőségük a fejlődni képes, és fejlődni akaró KKV-s cégeknek tanulni, tapasztalatokat szerezni a vállalkozói lét lehetőségeiről, nehézségeiről a már bizonyított, jól működő nagy hazai cégektől.

 

A fejlődőképes és továbblépni akaró kisvállalkozások a megszerzett ismeretekkel felvértezve érjenek el további vállalkozói sikereket a hazai és a nemzetközi piacokon.

 

Még korlátozott számban lehet csatlakozni mentoraink csapatához az Országos Vállalkozói Mentorprogramban.

 

Jelentkezni a  www.vallalkozztudatosan.hu oldalon lehet.