A változást is be kell jelenteni

Több vállalkozás is felkereste a napokban a kamara mohácsi ügyfélszolgálatát, akik a helyi kormányablakban kapott határozat alapján adatmódosítást mulasztottak el bejelenteni. Az építőipari kivitelezői tevékenységet folytató vállalkozásoknak ezt két nyilvántartásban is meg kell tenniük, amennyiben ezt hosszabb időn keresztül elmulasztják bírságra, további szankciókra számíthatnak.

Az talán már napjainkban elmondható, köztudott a vállalkozások körében, hogy a kötelesek a kamarai nyilvántartásba bejelentkezni, illetve az építőipari kivitelezői tevékenységet folytatók, az előző mellett a kivitelezői nyilvántartásba is ezt megtenni.

Ugyanezen törvények kimondják, azonban azt is, hogy a nyilvántartásban szereplő adatokban történő változást haladéktalanul, de legfeljebb 5 munkanapon belül be kell jelenteni.

Tehát az a vállalkozás, amelyik építőipari kivitelezői tevékenységet folytat nem elég, ha a módosult adatokat a kötelező kamarai nyilvántartásba bejelenti, hanem ezt a változást a kivitelezői nyilvántartásban is be kell jelentenie.

A vonatkozó törvények alapján, a kivitelezői nyilvántartásban, a változásbejelentés elmulasztása és a tevékenység egyidejű folytatása esetén a bírság alkalmazása tekintetében nincs mérlegelési, a teljesítésre póthatáridőt biztosító lehetőség, a Korm. rendeletben meghatározott bírságot az MKIK-nak ki kell szabni.

További információ: www.pbkik.hu/ugyintezes/epitoipari-kivitelezok-regisztracoja/