Taglátogatáson a Ferrokov Kft.-nél

Március elején a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) menedzsmentje látogatást tett a segesdi székhelyű Ferrokov Kft.-nél.

A Kft. egy cégcsoporthoz tartozik, amelyik 4 vállalatból áll: Ferrokov Kft., Eko-Tur Kft., Villacél Kft., Szendrő-Galva Kft..

A Ferrokov Kft. 1991-ben alakult, tevékenységi körébe tartozik a kis- és középméretű acélszerkezetek, illetve fém tömegcikkek előállítása, valamint kiemelt tevékenységi köre a tűzihorganyzás. A szolgáltatások kibővítésével a társaság ezen felül porfestést, oldószeres festést és galvanikus horganyzást is vállal. A vállalkozás árbevétele 2018-ban meghaladta a 7,6 Mrd Ft-ot, dolgozói létszámuk cégcsoport szinten meghaladta a 250 főt. Elsősorban építőipari, energia és a mezőgazdasági szektort látják el termékeikkel, számos külföldi országgal állnak kapcsolatban, amelyek jelentősen növelik a cég export tevékenységét. Ezek az országok a teljesség igénye nélkül: Ausztria, Németország, Hollandia, Franciaország, Svájc, Anglia, Olaszország, Csehország.

Talián Bálint a cég ügyvezetője beszélt a cég jelenlegi helyzetéről, jövőbeni terveikről, valamint kitért a világban végbemenő gazdasági változások őket ért hatásokra is. A cég megbízható működésének és a stabil kapcsolatrendszerének köszönhetően jelentős megrendeléseik vannak továbbra is, amelyek biztosítják a cég működését.

Az ügyvezető elmondta, hogy cégcsoport szinten közel 800 millió Ft-os beruházást kezdtek el az elmúlt időszakban, melynek köszönhetően a segesdi telephelyükön bővítik alkatrészgyártó üzemet és számos korszerűsítési folyamatot valósítanak meg. Többek között történt egy hőblokk csere a tüzihorganyzó üzemükben- -figyelembe véve az aktuális energia gazdálkodási és környezetvédelmi előírásokat is-, az egész telephelyen korszerű LED világításra cserélték a régi, elavult világítási rendszert. A bővülő üzemcsarnokukban egy 3 kW-os teljesítményű Trumf csőlézer megmunkáló központot szeretnének beállítani. Ezen túlmenően targonca,- oldal villás targonca beszerzése, hegesztőgépek cseréje, marógép, esztergagép cseréje van folyamatban a beruházásnak köszönhetően. A cég részt vállal a szakmunkás tanulók képzésben is, jelenleg 8 fő középfokú oktatásban tanuló diákot segítenek a tanulásban.

A gyárlátogatás során megtekintésre kerültek a különböző gyártási részlegek és az alkalmazott Ipar 4.0-ás technológiák (pl. a sorozat gyártásban használt hegesztő robotok) is.

A Ferrokov Kft.-ről, honlapjukon a http://ferrokov.hu/ oldalon bővebben is olvashatnak.