Rugalmas vállalkozások, segítő vállalkozások

A kialakult helyzetben nagyon fontos a vállalkozások számára a talpon maradáshoz, hogy új megoldásokat, szolgáltatásokat alakítsanak ki.

A társadalomnak pedig szüksége van arra, hogy aki megteheti, segítsen.

Ha Önnek is sikerült megújulnia, új megoldásokat találnia, kérjük írja meg nekünk:

Néhány jó példa:

 • Tom Market Kft.

Elindult a Tom Market webshop! Élelmiszer házhozszállítás egy kattintásra, akár másnapi kiszállítással Pécs területén! Szokásos kisbolti árukészlet, szokásos kisbolti árakon! A facebook-os, e-mailes és telefonos rendelés mellett, Pécs területére már webshopon keresztül is adható le megrendelés a https://tommarketexpress.hu/ weboldalon. A webshop országos lefedettséggel működik. Azok a boltok, melyek még nem csatlakoztak a webshophoz, de végeznek kiszállítást Tom Market üzletből, megtalálhatók a https://tommarket.hu/hazhozszallitas weboldalon.

 • Hauni Hungaria Kft.

Alakul a profilváltás a HAUNI Hungáriánál: a tavalyi sikeres prototípus gyártás után idén már egy tucat egyedi gyógyszeripari gép legyártására kaptak megrendelést, amiből az első két darabot április elején le is szállították! Ehhez a sikerhez mindenki közös munkája kellett: konstrukció, beszerzés, logisztika, alkatrészgyártás, szerelés, minőség-ellenőrzés, projektmenedzsment… És persze az is, hogy ezekben a nehéz időkben is biztonságos munkakörnyezetben dolgozhattak a munkatársak!

 • Rati Kft.

basket autós kosár – szuperzöld autós bevásárló kosár, csomagtér rögzítéssel

pont azt tudja, amit egy jól kitalált kosár: ergonomikus, egyszerű, egykezes használat

térfogata megegyezik a kinyitható autós kosarakéval, csak ezt nem kell nyitogatni

magaddal viheted a boltba is, így higiénikusan, a saját eszközöd használatával bonyolíthatod le a teljes bevásárlást

használhatod edzőteremben, piknikhez, játszótéren…csak rajtad áll!

www.rati.hu

 

 • Elindult a Tom Market élelmiszer házhozszállítás Pécs egész területén.

A rendelések felvétele központi elérhetőségeken történik, a kért termékeket 72 órán belül házhoz szállítják.

Elérhetőségek:

E-mail:

Facebook: https://www.facebook.com/tmhazhozszallitaspecs/

Telefon: 06 70/ 374-68-88

Baranya megyében több üzletük is végez házhozszállítást, erről az üzletek egyedi facebook oldalain található bővebb információ. A lakóhelyhez legközelebbi TM üzlet a https://tommarket.hu/boltkereso segítségével megtalálható.

Hamarosan indul webshop is.

 • RG Stúdió Kft.

“Most díjmentesen segítjük azokat a rászoruló webshop tulajdonosokat, akiknél azt ítéljük meg az eddigi 20 éves tapasztalatunk alapján, hogy mind a webáruháza, mind a terméke kész a piac kiszolgálásra, és szakmai tanácsok mellett reményeink szerint fel tudjuk lendíteni a látogatottságát és értékesítését!”

www.rgstudio.hu

 • a Kronospan cégcsoport az elmúlt héten saját indíttatásból, tiszteletük és megbecsülésük jeléül, mind a Mohácsi Kórháznak mind a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktató Kórháznak, 1-1 millió forint azonnali pénzügyi támogatás átutalásáról intézkedett, a koronavírus járványhelyzettel kapcsolatos megnövekedett kiadások segítésére.
 • 500 maszkot adományozott a pécsi rendelőintézeteknek a Honsa Kft.”– Társadalmilag felelős vállalatként a Honsa ebben a rendkívüli helyzetben is segítséget kíván nyújtani Pécsnek – idézi a közlemény Andreas Kollert, a Honsa Kft. ügyvezető igazgatóját. A cég vezetője a napokban megkereste Auth Istvánt, az önkormányzat nemzetiségi tanácsnokát, és maszkokat ajánlott fel a városnak. Az önkormányzati képviselő felvette a kapcsolatot a város által fenntartott Egyesített Egészségügyi Intézmények képviselőjével. A mintegy 500 darab többször használatos, professzionális, Kn95 típusú szájmaszkot az intézmény nevében Cserfainé dr. Kovács Ágnes gyermekorvos, az önkormányzat egészségügyi referense vette át szerdán.– Ez a maszk 95 százalékban szűri meg a vírusokat. A védőeszközök a városi gyermek és felnőtt ügyeletre kerülnek. Ott van rá a legnagyobb szükség, a gyermekügyeleten ugyanis heti 30 darab maszk fogy el – hangsúlyozta a gyermekorvos.”
 • a Travel4you posztja

Összefogtunk, együtt gondolkodtunk.
A Hauni Hungária Gépgyártó Kft. elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás és munkaerejének megtartása iránt a jelenlegi helyzetben is. Így jött létre köztük és cégünk között egy együttműködés, melynek értelmében azokat a munkavállalókat, akik csak tömegközlekedéssel tudnának bejutni a gyárba, minden nap gyorsan, biztonságos és tiszta környezetben szállítjuk otthonukból a vállalat központjába – és természetesen vissza is, ezáltal minimalizálva a fizikai érintkezéseket. Tegyünk együtt a megelőzés érdekében!

 • a Nana bistro&bar posztja

SEGÍTSÜNK EGYÜTT, CSATLAKOZZ HOZZÁNK TE IS
A Nana Bistro csapata a mai nap 54 menü kiszállításával már megkezdte a KEK (Koronavírus Ellátó Központ) diagnosztikai hátterének (Víruslabor, Képalkotó Klinika, Labormedicina Intézet) meleg ebéddel történő ellátását. Az itt dolgozó egészségügyi szakemberek megfeszített munkával dolgoznak értünk, ezért nagy segítség nekik a főtt étel, melyet természetesen térítésmentesen biztosítunk a számukra.
Megpróbáljuk a folyamatos ételellátást biztosítani, de anyagi lehetőségeink korlátozottak. Ahhoz, hogy ez szervezett formában működhessen tovább, kérünk mindenkit, aki segíteni szeretne, hogy minket keressen az alábbi elérhetőségeken!

Tekintettel a klinika szigorú higiéniás előírásaira csak pénzbeni felajánlásokat tudunk fogadni a Nana Bistro Kft. 10918001-00000090-96730006 számú számlájára. A megjegyzés rovatba kérjük írjátok be: KEK támogatás.
A teljes felajánlott összeget a frontvonalban dolgozó egészségügyi szakemberek étkeztetésére fordítjuk!

Már a megosztással is nagyon sokat segítesz, köszönjük!

Elérhetőségeink:
•Email:
•Tel.: +36209804040

 • a Trüffel cukrászda posztja:

„Kedves barátaink és vendégeink. A jelenlegi helyzetben a legbiztonságosabb otthon maradni, így a távolság áthidalására holnaptól minden termékünket házhozszállítással is kérhetitek! A cukrászda továbbra is nyitva tart 8.00 és 15.00 óra között, minden nap. Keddtől új péksüteményeket is tudtok majd rendelni a sütemények, lekvárok, torták és sós rágcsák mellett, ezekről hamarosan bővebben is írunk.”

www.truffel.hu

 • az Aranykacsa étterem posztja:

Kedves Vendégeink! A hazánkban is kialakult járványügyi helyzet miatt vendégeink és munkatársaink egészségét szem előtt tartva éttermünk március 17-től az alábbi működési változtatásokat vezeti be: Kiszállítás, elvitel: Az elkövetkező időszakban a személyes kiszolgálás helyett az ételek érintésmentes kiszállítását, valamint elvitelét helyezzük előtérbe. A kétféle kiszolgálási mód részleteit alább olvashatják. Mindkét esetben arra kérjük Önöket, hogy lehetőség szerint a készpénzes fizetés helyett a bankkártyás fizetést részesítsék előnyben.

 • a Királyegyházi Általános Iskola posztja:

Hálásan köszönjük a gyors segítséget a Királyegyházi LAFARGE Cementgyárnak: Hoffmann Tamás Ügyvezető igazgatónak a jószándékú döntést és Grim Gergőnek az azonnali cselekvést, melyek eredményeként kaptunk a tanítványaink számára 16 db asztali számítógépet és monitort. Volt tanítványaink: Maczkó Patrik és Kristóf, most nézik át a gépeket, hogy amint lehet, mindet eljuttathassuk a rászorulóknak, hogy akadálymentes legyen a tanulás. Folyamatban vannak az igényfelmérések, és természetesen az iskola saját mobil digitális eszközeit is oda fogjuk adni az otthontanulás elősegítésére. Köszönöm Patonai Balázs rendszergazdánknak a mai emberfeletti eszközfrissítést! Egy – az iskolában maradt taneszközeiért érkező – kisdiák már haza is vihette a hardvert.

 • Blazek és Anni posztja:

MI ÍGY MONDUNK KÖSZÖNETET

Ebben a nehéz helyzetben mindennél fontosabb az összetartás, a törődés, a felelősségteljes viselkedés, a felelősségvállalás társadalmi szinten. Cégünk kiemelten fontosnak tartja, hogy ezekben az időszakokban is a közös jót szolgálja, hisszük, hogy közös erővel felülemelkedhetünk ezen a helyzeten.

Ezt hangsúlyozva szeretnénk felajánlani 5000 db mosható, 100% pamut anyagból készült védőmaszkot a Pécsi egészségügyben dolgozóknak, akik nap mint nap, fáradtságot nem ismerve küzdenek minden ellátásra szoruló társunk egészségéért.

Köszönjük minden egészségügyi dolgozónak az áldozatvállalását!

Magánszemélyeknek is elérhetővé tesszük a maszkokat, korlátozott darabszámban:
Max. 10 db/fő/hét, a maszkok ára 200 Ft/db

 • a Nevetnikék Alapítvány posztja

Ha Ön 60 év feletti pécsi lakos, vagy komoly betegséggel küzd, és nincs aki segítsen a bevásárlásban, akkor kérem hívjon 30/5804427 vagy írjon az címre, és önkénteseinkkel megpróbálunk segíteni. A csomagot az ajtó elé tesszük le, Ön pedig megüzeni, hová rejtette el nekünk a pénzt. Ne menjen közösségbe, vigyázzon magára, hogy vigyázhassunk Önre! A fiatalok segítségét is várjuk. Ha ismersz olyan időset, beteget, akinek szüksége lenne segítségre tudasd vele, rakd ki a lépcsőházban, vagy az utcán a felhívásunkat, mert sokszor pont az idősek nem interneteznek. Ha van időd a bevásárlásban segíteni, akkor te is jelentkezz az címen önkéntesnek.

 • a Replay étterem posztja:

KEDVES VENDÉGEINK!
BÁR ÉTTERMÜNK
CSAK 15h-IG TART NYITVA,
ÉTELT RENDELNI ELVITELRE
15-22h-IG AZ ÉTTEREMBEN LEHET.
A rendelés csomagolását és átadását,
kollégáink a legnagyobb körültekintéssel végzik.
Az online ételrendelés a Wolt-on keresztül továbbra is működik, de hamarosan megoldjuk a közvetlen házhozszállítást is.

 • Blumart Virágüzlet posztja:

A kialakult helyzetre való tekintettel sokan tudjátok már,hogy úgy döntöttünk hétfőn, a kis
virágüzletünket ideiglenesen ameddig szükséges,szomorúan de ZÁRVA tartjuk…
Mi mégis kedveskedni szeretnénk nektek!
Kis üzletünk elé…kipakoltuk a virágainkat amit szívből adunk nektek! Vigyetek egy kis tavaszt vidámságot általuk haza!
A kirakott virágok bátran INGYEN ELVIHETŐK!

 • a Slyven étterem posztja:

A Slyven étterem a megszokott időben Hétfőtől-Péntekig 11:00-14:00 óráig várja Önöket ízletes, változatos menüivel.
Természetesen minden hatósági utasítást fokozottan betartva. Folyamatos fertőtlenítés mellett a jelenlegi helyzetre való tekintettel nyitva tartunk.
A tágas étteremnek köszönhetően kényelmesen, nagyobb távolságokat tartva másik vendégektől tudják elfogyasztani az ebédjüket.
Házhozszállítás is kérhető, várjuk megrendeléseiket.

 • a Gubi reformpékség posztja:

Holnaptól indul a kiszállítás🚙 a krízis helyzet miatt!
Pécs és Kozármisleny, nem hagyunk magatokra

 • a Made in Pécs posztja:

MADE IN PÉCS TÁRSASJÁTÉK

Megpróbálunk segíteni, hogy egy kicsit vidámabban teljenek az otthon töltött napjaitok. Készítettünk egy szórakoztató társasjátékot, amit A4-es formátumban ki tudtok magatoknak nyomtatni otthon, és már kezdődhet is a játék! Annyi bábu kell hozzá, amennyien játszotok, plusz egy dobokócka, és indulhat is a társasozás!

Jó szórakozást kívánunk, de a legfontosabb, hogy maradjatok otthon, vigyázzatok magatokra, hozzátartozóitokra, szeretteitekre, ismerőseitekre, mindenkire!

A társasjáték innen tölthető le A4-es méretben
http://bit.ly/miptarsas

Ez itt pedig egy biankó társas! Ha már meguntátok a mi feladatainkat, találjatok ki újakat, írjátok be az üresen hagyott mezőkbe, és indulhat is egy vadiúj játék! 👉http://bit.ly/mip_tarsas_bianko

A Made in Pécs ahol tud, segít!