Pécsi cég a koronavírus járvány megelőzéséhez szükséges maszkot gyárt

A pécsi Rovitex Kft. a PTE segítségével megkezdte minősített maszkok gyártását.  Mai napon a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a céggel történő megegyezés keretében elindította a céges igények felmérését és a megrendelések koordinálását a vállallkozással.

A megrendeléseket nem továbbforgalmazásra készítik el!

 

Forrás: www.rovitex.com

“Tájékoztató

(2020. március 19.)

A kialakult helyzetre való tekintettel szeretnénk tájékoztatni benneteket, Önöket.

A múlt héten bejelentett vészhelyzet kapcsán megvizsgáltuk, mi az, amivel a leginkább segíteni tudunk ebben a rendkívüli állapotban. A Rovitex, mint az ország egyik vezető textilipari cége, a helyzetet átérezve, a maximális társadalmi felelősségvállalás tudatában azonnal megkezdte az átállást a stratégiai fontosságú, Magyar Szabványnak megfelelő (MSZ 4209:2011), többször felhasználható, sterilizálható és tisztításra alkalmas, autoklávozható orvosi szájmaszkok gyártására. A RoviMed-szájmaszkok alkalmasak a cseppfertőzés által közvetített infekció megállításra.

A Rovitex már januárban elkezdte egy speciális orvosi textilcsalád, az antibakteriális termékvonal fejlesztését a Pécsi Tudományegyetemmel közösen, így a megfelelő tudás, laboratóriumi eredmények és tapasztalatok birtokában nagyon gyors lépéseket tudtunk megtenni. Felhasználva nagy gyártókapacitásunkat és raktárkészletünket álltunk neki a gyártásnak, így a hétvégére már napi 35.000 db szájmaszkot állítunk elő. Az alapanyagok tekintetében alapos kiválasztást folytatunk, csak olyan, az egyetem által bevizsgált alapanyagot használunk, ami megfelel az előírásoknak.

Elsősorban a betegellátás frontvonalában dolgozókat, az egészségügyi intézményeket és a közfeladatot ellátó szervezeteket szolgáljuk ki, de a RoviMed-szájmaszkok a lakosság számára a patikákban is elérhetőek lesznek.

Vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra!

Kitartást kívánok mindenkinek.

Romeisz Norbert”