Újabb híd az egyetem és a cégek között

Sikeres és hatékony céges együttműködéseket vár a PTE az újonnan létrehozott kutatás-fejlesztési és innovációs vállalkozás, a PTE Inno-Capital Kft. működése eredményeként.  A mai modern és dinamikus piaci környezetben mindenkinek szükséges a gyorsan változó igényekhez és folyamatokhoz alkalmazkodni. Az innovációra való hajlam, a gyorsaság és a rugalmasság hatékony versenyelőnyt jelenthetnek a kínálati oldalon. Ezt ismerte fel a Pécsi Tudományegyetem is, amikor úgy döntött, hogy megalapítja egyetemi vállalkozását, ezáltal megkönnyítve és meggyorsítva a piaci partnerei számára az egyetemi K+F szolgáltatások igénybevételét.

A PTE Inno-Capital Kutatáshasznosító és Fejlesztő Kft. a Pécsi Tudományegyetem 2019 év végén alapított vállalkozása. A cég elsődleges célkitűzése, hogy az egyetem kiemelt tudás- és eszközbázisával a háta mögött innovatív módon nyújtson magas színvonalú kutatáshasznosító és fejlesztő szolgáltatásokat vállalati partnereinek. Emellett kiemelt hangsúlyt fektet a piaci szereplők és a Pécsi Tudományegyetem projektfejlesztési igényeinek feltérképezésére és azok összekötésére, valamint célja az egyetemen létrejött innovatív termékek és szolgáltatások közvetlen piacra vitele. A cég a PTE szolgáltatásait igénybe vevő megrendelők számára egykapus, megrendelésre/projektre szabott teljes körű ügyintézést biztosít. A gyors és hatékony ügyintézést a dolgozóinak nagyfokú személy- és helyismerete, valamint az egyetemi K+F szolgáltatási portfólió széleskörű ismerete biztosítja. A multidiszciplinatív, naprakész egyetemi K+F+I tudás és eszközháttér versenyelőnyt biztosíthat a partnerek részére piacképes termékek és szolgáltatások fejlesztésére. Az ügyfelek a cégtől folyamatos tájékoztatást kaphatnak megrendelésük aktuális állásáról, ehhez nem szükséges több egyetemi egységgel kapcsolatot tartaniuk. Ezáltal átláthatóbb, gyorsabb és rugalmasabb szolgáltatást kínálnak. Szolgáltatásaik szinte teljes egészében lefedik a Pécsi Tudományegyetem K+F kínálati portfólióját, melynek főbb területei a teljesség igénye nélkül: sportegészségügy és egészségfejlesztés, foglalkozás-egészségügy, farmakológia, virológia, idegtudományok, biotechnológia, farmakognózia, flow cytometria, képalkotás és képelemzés (spektroszkópia, kisállat, nano-bio imaging), genomika és bioinformatika, molekuláris biológia, szövettan, data science, szőlészet és borászat, növénybiológia, innovatív építészeti-, villamossági-, és műszaki megoldások, terahertzes technológiák fejlesztése, 3D tervezés-, szimuláció-, és nyomtatás, roncsolásos anyagvizsgálatok, kémiai anyagvizsgálatok, IT fejlesztés és tanácsadás (szoftver/applikáció), környezeti analitika és geoanalitika, design és formatervezés, művészeti megoldások, orvostechnológiai eszközök fejlesztése, valamint környezetgazdálkodási és környezetvédelmi kutatások. Ezek mellett a cég nyitott több tudományterületet is átfogó innovációs projektek kidolgozására, koordinálására és kivitelezésére, továbbá pályázati innovációs projektek generálására, menedzselésére.

Amennyiben a szolgáltatások valamelyike felkeltette az érdeklődését, kapcsolatfelvételre az alábbi elérhetőségeken van lehetőség:

Email:

Telefon: +36 30/ 288-7039 vagy +36 30/ 334-5401