Zöld Nemzeti Bajnokok előminősítési pályázat

Magyarország Kormányának kiemelt célja a nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseinek támogatása. A Magyar Multi Program (GINOP-1.1.4-16) részeként megvalósuló Zöld Nemzeti Bajnokok előminősítésre történő regisztráció és a folyamatban való részvétel feltétele a fejlesztési forráshoz (GINOP 1.2.11-20) való hozzáférésnek.

A projekt keretösszege 7,3 milliárd Ft, mely a zöld gazdasághoz kapcsolódó beruházásokat és fejlesztéseket várhatóan 50 százalékos arányban támogathatja. Az érdeklődők az előminősítést követően 20 és 400 millió forint közötti, vissza nem térítendő hozzájárulást kérhetnek.
A program a zöld gazdaság négy területéről várja a jelentkezéseket: energiahatékonysági, a vízfelhasználás hatékonyságát javító, az elektromobilitási, és a hulladékokat gyártási alapanyagként hasznosító pályázatok.

 

Az előminősítési folyamat lépései:

 1. Regisztráció a znb.ifka.hu oldalon.
  A folyamat első lépése a www.znb.ifka.hu oldalon való regisztráció. Egy vállalkozás kizárólag egy alkalommal tud regisztrálni, amelyhez e-mail cím, valamint jelszó megadása szükséges.
 2. Alapadatok kitöltése a részvételi feltételek automatikus ellenőrzéséhez.
  A regisztrációt követő első belépéskor a vállalati név és érvényes adószám megadása szükséges, hogy a regisztrált profilt az adott céghez tudja társítani a rendszer. Ez alapján történik a részvételi feltételek automatikus ellenőrzése.
 1.  Előminősítési űrlapok kitöltése és beküldése.
  A rendszer automatikus üzenet formájában tájékoztatást küld a vállalkozás számára, hogy megfelelt-e a részvételi feltételeknek. Amennyiben igen, úgy ezt követően a levélben meghatározott időponttól (várhatóan június második felétől) lesz lehetőség az előminősítésre történő jelentkezésre a vállalat fiókjában található űrlap kitöltésével.
 1.  Értékelés és megfelelőség esetén a „Zöld Nemzeti Bajnok Előminősítési Tanúsítvány” kézhez kapása.
  Az előminősítés folyamata egy Tanúsítvány kiállításával zárul, amely a megfelelés igazolás esetén a vállalkozást feljogosítja a GINOP 1.2.11-20 forrás keretében pályázata benyújtására.
 2. Pályázás fejlesztési forrásra (GINOP 1.2.11-20).

 

További információ:

IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.
1062 Budapest, Andrássy út 100.+36 1 312

 

Forrás: https://znb.ifka.hu/