Kezdődik a Juhász Gyula utcai beruházás

Az utolsó bányához köthető, önkormányzati tulajdonban álló terület rehabilitációja veszi kezdetét: aláírta az önkormányzat a Juhász Gyula utcai terület kivitelezői szerződéseit.

 

A „Barna-1”-nek becézett barnamezős beruházás során Komló Város Önkormányzata rehabilitálja az utolsó, a tulajdonában lévő bányát korábban kiszolgáló épületegységet és környezetét. A létesítmény valamikor a meddőt szállító drótkötélpályához tartozott, de a bánya bezárásával elvesztette a funkcióját.

A közel 700 millió forintos fejlesztés során egy többszintes, a vállalkozók számára alkalmas inkubátorházat építenek a területen, amelynek emeletét vállalkozások vehetik igénybe, földszintjén pedig szabadidős tevékenységek végzésére lesz alkalmas a tér. Továbbá egy egyszintes csarnokot is létrehoznak, amelyet későbbiekben bérbe adna az önkormányzat munkahelyteremtés céljából – árulta el a projekt részleteit Polics József polgármester.

Értelemszerűen az utcában található közművezetékek, a közvilágítás is korszerűsítésre kerül. Az említett területen továbbá szabadidőparkot is kialakítanak.

Két cég, a helyi Kalatherm Kft. és a pécsi Wolfbau Team Építőipari Kft. nyerte el a beruházást a háromkörös közbeszerzési eljáráson.  A projekt tervezett vége 2021. december 31.